Az egyik forrás szerint javult a hétszeres F-1-pilóta állapota, a menedzser viszont cáfolja ezt. Közben kiderült: működött a fejkamera a balesetkor és a felvételek használhatóak.

Nem könnyű eligazodni a Michael Schumacherről szóló híreken. Legutóbb több helyen is megjelent, miszerint az egykori autóversenyző menedzsere azt mondta: Schumi túl van az életveszélyen. Sabine Kehm azonban nem sokkal később cáfolta, hogy ő ilyet nyilatkozott volna. A sportoló állapota tehát továbbra is stabil, de kritikus. Az őt kezelő orvosi csapat pedig azt közölte: nem tartanak több sajtótájékoztatót – írja a hvg.hu.  

Forrás: AFP/Sascha Schuermann

Schumacher felesége, Corinna kedden arra kérte a kórháznál hírekre vadászó újságírókat, hogy hagyják el a helyszínt - tudósít az Origo. „Legyenek szívesen támogatni minket a Michaelért folytatott közös harcunkban! Fontos számomra, hogy engedjék békében dolgozni a kórházat és az orvosokat" – közölte.

Időközben új információ látott napvilágot: kiderült, működött a fejkamera Michael Schumacher síbalesetekor és a felvételek használhatóak. "Ez fontos dokumentum" - írta a francia hírügynökség egy, a vizsgálat részleteit jól ismerő forrásra hivatkozva. Arról ugyanakkor nem beszélt a meg nem nevezett forrás, hogy a felvételek alapján megállapíthatóak-e a bukás körülményei, a sebesség, amellyel Schumacher haladt, amikor sziklának ütközött két kijelölt pálya közötti szakaszon Méribelnél.

A 2012 végén visszavonult pilóta december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet a francia Alpokban. Állítólag barátja kislányának akart segíteni, aki elesett a pályán, amikor a szerencsétlenség történt.