Halott denevérek potyogtak az égből

Forrás: © Joel Peters 2009/Joel Peters -
vírusfertőzés tetem Ausztrália hőhullám denevér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Százezer denevértetem hullott alá Ausztráliában egy hőhullám miatt. 16 embert kellett ellátni a vírusveszély miatt.

Hátborzongató! Sokaknak Alfred Hitchcock filmjei ugrottak be, miután halott denevérek borítják a földet és a fákat Ausztrália Queensland szövetségi államában. Nagyjából százezer denevér hullott alá az égből és pusztult el a hőhullám során. 43 Celsius-fok felett ugyanis a bőregerek már nem tudnak a levegőben maradni – tudósít az MTI.

Illusztráció Forrás: © Joel Peters 2009/Joel Peters

Szakemberek arra figyelmeztették a queenslandi lakosokat, hogy a vírusveszélyek miatt ne érintsék meg a denevéreket, amelyek közül a még életben lévők haraphatnak vagy karmolhatnak. Így is 16 embert kellett ellátni, mert nem fogadták meg a tanácsot. A tetemek bűze már az olyan nagyvárosok lakóit is zavarja, mint Brisbane.

Hőségtől kimerült denevérkölykök Forrás: MTI/AP/Ausztrál Denevérklinika/Trish Wimberley

A hatóságok szemétgyűjtőket helyeztek ki, hogy abba tegyék a sok ezernyi döglött denevért. Természetvédők attól tartanak, hogy a hőhullám katasztrofális hatással lehet az állam vadvilágára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.