Ugyanazon a napon, ugyanazon a síterepen és szinte ugyanúgy szenvedett balesetet a Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher és a dán helikopterpilóta, Morten Hauerbach. Mindketten elestek a frissen hullott hó miatt, beütötték a fejüket a sziklába, és súlyos koponyasérüléssel kerültek ugyanabba a kórházba. Az egyikük kómában fekszik, a másik a mellette lévő szobában lábadozik.

A férfit a dán Ekstra Bladet magazin kereste fel, akinek azt nyilatkozta a síelő, hogy tulajdonképpen meg kellett volna halnia. "Az orvosok többször is elmondták: csoda, hogy életben maradtam" - mesélte a férfi, aki Schumival ellentétben nem viselt sisakot. "Nem akartam vadul száguldozni. Azt gondoltam, hogy uralom a terepet" – mondta a helikopterpilóta, akiről ide kattintva tudtok képet nézni.  

Forrás: AFP/Sascha Schuermann

A dán férfi koponyacsontja a homlokától a nyakáig kettéhasadt, a nyakcsigolyái eltörtek. "A barátaimnak kellett a fejemet összetartani 40 percen keresztül, amíg a mentőhelikopter meg nem érkezett" – mesélte. A koponyáját 50 öltéssel varrta össze a mentőorvos, a fájdalomtól a dán többször is eszméletét vesztette. Jelenleg a Schumacher melletti szobában lábadozik. "Szerencsém van, hogy élek" - mondta a dán férfi.

A 2012-ben visszavonult autóversenyző december 29-én szenvedett síbalesetet, azóta mesterséges kómában tartják a grenoble-i kórházban. A család kérésére az orvosok nem árulnak el semmit az állapotáról, amely úgy tudni, hogy még mindig stabil, de életveszélyes.

A francia nyomozóhatóságok elkezdték vizsgálni a Schumi fejkameráján lévő felvételeket. Ezek alapján Schumacher nem síelt túl gyorsan, a felszerelése is jó állapotban volt. A pálya üzemeltetésének felelőssége azonban még nem tisztázott. 

Közben kiderült: eddig a grenoble-i kórház 1600 dolgozójának mindegyike hozzáfért az expilóta kórlapjához, pénteken azonban titkosították azokat, így már csak a vele közvetlen kapcsolatban lévő orvosok látják a leleteit.