Egyre kisebb Schumacher esélye a gyógyulásra

Forrás: AFP/Sascha Schuermann -
Jean-Marc Orgozo apallic szindróma Forma-1 Michael Schumacher mesterséges kóma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre aggasztóbb Schumacher állapota - írja a Mirror. Felmerült, hogy a hétszeres világbajnok úgynevezett apallic szindrómában szenvedhet, avagy más néven vegetatív állapotban van.

Jean-Marc Orgozo, az University of Bordeaux neurológia professzora a lapnak azt nyilatkozta: "Minden nap, minden hét, amit kómában tölt csökkenti az esélyt arra, hogy a helyzete javuljon", és azt is megemlíti, hogy Schumacher feltehetően apallic szindrómában szenvedhet, avagy más néven vegetatív állapotban van.

Forrás: AFP/Sascha Schuermann

Ez azt jelenti, hogy az agytörzsi funkciók megmaradnak, a beteg önállóan lélegzik és stabil a keringése is, a fájdalomra reflexszerűen reagál, de az agy kérgi része halott, nem érzékeli a környezetét, nem reagál tudatosan semmire.

A Mirror állítása szerint ezek alapján egyre inkább félő, hogy Schumacher nem fog sohasem felépülni.

A Life.hu szakértővel járta körül, hogy mi indokolja, hogy a sportolót mesterséges kómában tartsák, és ez valóban segíthet-e az agysérült betegeken?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.