Megszólalt a gyorsétterem: így készülnek a csirkefalatkák

Forrás: Thinkstock -
csirke McDonalds videó recept csirkebontás csirkenuggets gyorsétterem-lánc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyorsétterem-lánc egy kanadai gyárban készült videóban végre megmutatta, pontosan mi van a csirke nuggetsben, amely miatt korábban több támadás is érte a céget.

Elege lett a McDonald's-nak a nuggets elkészítéséről terjedő, szerintük hamis hírekből és végre elárulta, pontosan mi van ezekben a termékekben. A gyorsétterem-lánc azután fedte fel a titkos receptet, hogy előzőleg egy sokkoló hír jelent meg, miszerint legkedveltebb termékük alapanyaga egy undorító rózsaszín massza, amelyben csirkebőr, ín és csontok is megtalálhatók.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A botrányos hírek után a Meki úgy döntött, tiszta vizet önt a pohárba. A videóból kiderül, hogy csak csirkemellet használnak a nuggetsnél. Külön emberek dolgoznak azon, hogy a csontról leszedjék a húst, amely ezután darálóba kerül, préselik, csirkebőrt kevernek hozzá, fűszerezik, formázzák, panírozzák, végül pedig szállítják üzleteikbe.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, idehaza a GVH pénzbírságot szabott ki a McDonald's-ra januárban, mert egyes csirketermékeknél nem pusztán tiszta színhúst, hanem csirkebőrt is használtak.
Így készül a McDonald's-os nuggets – nézd meg te is a videót!

Egy autista kisfiú világa képekbenhttp://www.life.hu/drlife/20140204-timothy-archibald-egy-autista-kisfiu-elijah-edesapja-fotoin-keresztul-orokiti-meg-gyermeke-zart.htmlTimothy Archibald amerikai fotós, kisfia öt éves kora óta próbálja fotóin keresztül megérteni és másokkal is megértetni autista gyermeke, Elijah csodálatos, de zárt világát. A születésekor egészségesnek tűnő fiú óvodáskorára különös módon kezdett viselkedni. Magába fordult és úgy tűnt, többé nem enged közel senkit magához. Elijah kiszakadt a valóságból, az autizmus pedig különös, magányos száműzetésbe kényszerítette. Ezt a szívszorító, dermesztő, pőre magányt sikerült fotóin keresztül megragadnia az édesapának. Dr. LifeOrigoKöveket könnyezik egy lányhttp://www.life.hu/drlife/20140204-saadiya-saleh-jemeni-lany-koveket-sir.htmlA 12 éves jemeni fiatal parányi kavicsokat könnyezik. Az orvosok értetlenül állnak az eset előtt.Dr. Life--Szüld újra a gyereked!http://www.life.hu/drlife/20140203-a-traumas-szuleselmenyek-feldolgozasanak-uj-modszere-lehetsegs-az-ujraszules.htmlKoraszülött lett a babád? Gyötrelmes, elhúzódó, esetleg császármetszéssel végződő szülésed volt? A legújabb trend szerint az újraszülés módszerével gyógyíthatók a fájdalmas sebek.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.