A Forma-1 hétszeres világbajnoka múlt héten betegedett meg, azóta erős antibiotikummal kezelik - írja a német Bild információira hivatkozva a sport.hir24.hu

Az újság értesülését a menedzser, Sabine Kehm nem erősítette meg, pusztán annyit közölt, mint eddig mindig: ha nem ő vagy az orvosok adtak ki információt, akkor azok "spekulációnak tekintendők". A tüdőgyulladás a kóma egyik szövődménye, egyáltalán nem ritka, sőt: a sokáig mozgáshiánnyal küzdő, lélegeztető gépen lévő fekvőbetegeket gyakran sújtja.

Forrás: AFP/Sascha Schuermann

Schumacher szervezetéből lassan két hete kezdték el kivonni a mélyaltatást okozó gyógyszereket. A megvonásra azonban nem reagál, csak reflexes mozdulatai vannak olykor. Néhány napja az orvosok arra figyelmeztették a családot, hogy a gyógyulás legnehezebb szakasza még csak most jön. 

Nemrég már halálhírét keltették, az orvosi stáb viszont azonnal cáfolta, hogy elhunyt volna az egykori autóversenyző. Az expilóta még december 29-én szenvedett síbalesetet, amely során súlyos fejsérülései keletkeztek. Kétszer megoperálták, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el az agya bal feléből. Négy héten át tartották mesterséges kómában, közben testét folyamatosan hűtötték.