Egy ránc itt, egy szarkaláb ott – hiába, mindenki öregszik. Ám vannak olyan emberek, akik mindezt nem hajlandók tudomásul venni és fiatalságuk megőrzésének érdekében bármit képesek megtenni. Kés alá fekszenek és a legmorbidabb beavatkozásoknak is alávetik magukat. Ezekből pedig bőven van választék. Íme, a Life.hu által összegyűjtött legextrémebb szépészeti műtétek listája.

1. A kockahas titka

Ó, igen! Napi ezer haspréssel és felüléssel sem lehet olyan tökéletes kockahasat produkálni, mint amilyen Christian Bale-nek, Ryan Reynoldsnak vagy Hugh Jackmannek van. Persze ők sem a konditeremben izzadva varázsoltak maguknak ilyet. Egy hasi zsírleszívás után jöhetnek az implantátumok, amelyeket a megfelelő helyekre ültet be a sebész. Így tehát a tökéletes hasizom nem a kemény munka, sokkal inkább megfelelő méretű pénztárca kérdése.

Megkerestük a fiúk egy-egy filmjelenetét, hogy közelebbről lássuk, mi az igazság. Kételkedés helyett inkább gyönyörködjünk!Forrás: AFP

2. Hangszobrászat

Szeretnél olyan hangot, mint amilyen Whitney Houstonnak vagy Michael Jacksonnak volt? Akkor jó hírünk van: a Voice-Liftnek köszönhetően ezt is elérheted. Habár eredetileg ezt a beavatkozást azokon az embereket hajtották végre, akik egy baleset vagy betegség következtében elveszítették a hangjukat, ma már a világsztárok ezt a beavatkozást akkor kérik orvosaiktól, amikor a kor előrehaladtával elveszítik hangjuk bársonyosságát és rekedtté, mélyebbé válik. De előszeretettel fekszenek kés alá azok az énekesek is, akik vokalistából szólóénekesi karrierre vágynak. A beavatkozás kétféleképpen történhet: egy implantátumot helyeznek el a torokban vagy saját testzsírt fecskendeznek a hangszálakra.

3. Drakula-terápia a ráncok ellen

A Drakula-terápia talán a legújabb és a leghatékonyabb olyan beavatkozás, amely egyetlen metszésvonal nélkül, egyetlen milligramm idegen anyag bejuttatása nélkül, látványosan forgatja vissza az idő kerekét. A beavatkozás lényege, hogy a páciens arcába, nyakába, dekoltázsába saját vérét fecskendezik be, ezzel felgyorsítva a különböző sérülések gyógyulási folyamatát, illetve a befecskendezést követően a ráncok is eltűnnek, kisimul a bőr.

Forrás: Thinkstock

4. Ilyen egy igazi pókerarc

Ha hiszed, ha nem, külföldön a botoxot már nem csupán a ráncok eltüntetésére használják. Az izmok, inak blokkolására kifejlesztett anyag immár a pókerjátékosok titkos fegyvere is. Annak érdekében, hogy az asztalnál egy apró rezdülés se árulkodjon a lapjárásról, a játékosok a partit megelőzően botoxot fecskendeztetnek arcuk különböző területeire – így aztán valódi pókerarccal büszkélkedhetnek. 

5. Fogyni szeretnél? Varrass műanyag hálót a nyelvedre!

Eleged van a diétából és a kemény edzésekből? Akkor a nyelvhálót neked találták ki! Ennek felvarrásával ugyanis fájdalmassá válik az evés és arra késztet, hogy folyékony ételeket egyél. Ezzel a brutális módszerrel, ha éhes vagy, akkor inkább egy pohár vízért nyúlsz majd és nem a szilárd ételekhez.

6. Legyen olyan színű a szemed, amilyenre vágysz!

Az íriszimplantátumokkal olyan lehet a szemed színe, amilyenre csak vágysz! Állítólag veszélytelen, mind a nagyjából 45 perces beavatkozás, mind pedig az implantátum viselése hosszú távon. És ha meguntad, akár le is cserélheted.

Forrás: Thinkstock

7. Szakáll-transzplantáció

A hajátültetés már nem számít újdonságnak - főleg a férfiak körében népszerű ez a beavatkozás. Újabban viszont a sűrű haj mellé már szakállat is kérhetnek a páciensek. Hajat vesznek a fejbőrből, és ezt ültetik be az arcba – a beavatkozás teljesen fájdalommentes és mindössze néhány hét alatt látványos lesz a változás.

8. Őssejt-terápia a szépségért

Ha azt hallod, hogy valaki plasztikai sebész segítségét kéri abban, hogy ismét fiatalos és ránctalan legyen a bőre, elsőre talán azt gondolnád, hogy kés alá fekszik. Pedig ma már ebben az esetben a szakemberek az őssejteket is segítségül tudják hívni. Tudtad, hogy a szervezetben elraktározott zsírsejtekben is kiváló őssejt található? Így tehát egy zsírleszívás után az orvosok egy speciális eljárással kinyerik az őssejteket a zsírból, és azt fecskendezik vissza a páciens arcába.