Lépfene ütötte fel a fejét Tiszafüreden

Forrás: Thinkstock -
betegség Tiszafüred lépfene közétkeztetés lépfene-fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lépfene gyanújával betegedett meg több ember Tiszafüreden. Valószínű, hogy a közétkeztetésbe is bekerülhetett a fertőzés.

A katasztrófavédelem szerint alapos a gyanú, hogy húsételeken keresztül a környék közétkeztetésébe is bekerülhetett a fertőzés. Emiatt soron kívüli testületi ülésen döntöttek arról csütörtökön, hogy felbontják a szerződést a feltételezések szerint fertőzött húst értékesítő vállalkozóval – tudósít az Origo.

Illusztráció Forrás: Thinkstock


Pintér Erika, Tiszafüred polgármestere az Atv.hu-nak azt mondta, öt ember van kórházban a bőr-anthraxnak is hívott megbetegedéssel. A fertőzés gócpontja a Tiszafüred külterületén található Kócsújfalu, ahol rendkívüli fórumon tájékoztatták a lakosságot.

A potenciális biofegyverek között a lépfene (anthrax) áll a legelőkelőbb helyen. A baktérium által termelt méreganyag (toxin) elpusztítja az immunrendszer sejtjeit, és gyakran halállal végződő vérmérgezéshez vezet.

Balesetet szenvedett Istenes Bence Horvátországbanhttp://www.life.hu/drlife/20140702-istenes-bence-balesetet-szenvedett-horvatorszagi-nyaralasa-soran-agyrazkodast-kapott.htmlAz RTL Klub és a Music FM műsorvezetője horvátországi nyaralása során kapott agyrázkódást, miközben kipróbált egy új vízi sportot.Dr. LifeFotó: Tuba Zoltán - OrigoGyógyulj agyaggal: íme a Föld ereje!http://www.life.hu/drlife/20140702-agyageves-agyagpakolas-az-egeszsegugyben.htmlBőrre, hajra, sebre kenni, de fogyasztani is lehet az agyagot, melynek egészségügyi szempontból kiváló hatásait már az ókoriak is ismerték.Dr. Life--Depressziót okozhat az Omega3 hiánya?http://www.life.hu/drlife/20140430-depresszio-es-omega3-mi-az-osszefugges.htmlA szív- és érrendszeri betegségek, és a depresszió gyakoribb betegséggé váltak, mint eddig valaha. A kutatók szerint a megfelelő Omega3 zsírsav fogyasztása megelőzheti ezek kialakulását.Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.