Ezzel is tehetsz a mellrák kialakulása ellen!

Forrás: Thinkstock -
séta mellrák csökkenés tanulmány testmozgás kerékpározás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napi fél óra gyaloglás tíz százalékkal csökkenti a mellrák kockázatát azoknál az idősebb nőknél, akik éveken át űzik ezt a testmozgást - állapította meg egy francia kutatás.

Így előzheted meg a mellrákot! A részletekért olvasd el cikkünket IDE kattintva!

A napi 30 perces testmozgás tíz százalékkal mérsékli a mellrák kialakulásának esélyét a változó koron átesett nőknél, ám ha felhagynak ezzel, a kockázat gyorsan növekszik – ez áll egy rákkutatási szaklapban megjelent friss tanulmányban.

Forrás: Thinkstock

Majdnem 60 ezer nő adatainak elemzése azt mutatta, hogy akik heti négy órának megfelelő idejű testmozgást végeztek, azoknál tíz százalékkal kisebb volt a mellrák esélye, mint a mozgásszegény életet élőknek.

Azoknál a nőknél, akik mozogtak, ám több mint öt éve abbahagyták, több mint 16 százalékkal nagyobb valószínűséggel alakult ki mellrák, mint azoknál, akik folytatták a könnyű testedzést. Az eredményeket nem befolyásolta sem a nők testsúlya, sem a derékbősége, ami azt bizonyítja, hogy az előnyök a mozgásból származtak, nem a fogyásból.

A testmozgást úgynevezett metabolikus ekvivalenssel (MET) mérték, ez a test által elfogyasztott energia mennyiségét fejezi ki. Heti négy óra sétának vagy két óra kerékpározásnak felelt meg 12 MET. A legkedvezőbb hatást 12 MET-tel lehetett elérni, hosszabb ideig végzett vagy intenzívebb mozgás nem mérsékelte tovább a rák kockázatát - írja az MTI.

Évente mintegy 41 ezer nőnél és 500 férfinál állapítanak meg mellrákot Nagy-Britanniában. Magyarországon a mellrák az egyik leggyakoribb a rákos megbetegedések közül. Évente több ezren betegednek meg.

Pontosabban mutatja ki a mellrákot a 3D-s mammográfiahttp://www.life.hu/drlife/20140627-a-3d-s-mammografia-a-2d-snel-pontosabban-mutatja-ki-a-mellrakot.htmlA 3D-s mammográfia a hagyományosnál pontosabban mutatja ki a mellrákot, és a tévesen pozitív diagnózisok számát is csökkenti - erősítették meg egy amerikai kutatás eredményei.Dr. Life--Élő adásban jelentette be a műsorvezető, hogy mellrákoshttp://www.life.hu/drlife/20140625-elo-adasban-jelentette-be-a-musorvezeto-mellrakjat.htmlJoan Lunden az ABC reggeli műsorában, a Good Morning America élő adásában jelentette be súlyos betegségét.Dr. Life--Megújul a mellrák kezelésehttp://www.life.hu/drlife/20140312-forradalmian-uj-modszert-dolgoztak-amellyel-javulhat-a-mellrakban-szenvedok-kezelese.htmlForradalmian új módszert dolgoztak ki, amellyel javulhat a mellrákban szenvedők kezelése.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.