A bőrpróba során semmilyen allergiás reakciót nem vett észre Tina Littlewood, ám a festék felvitele után nem sokkal szörnyű tortúra vette kezdetét.

Egyszerű hajfestésnek indult, végül a kórházban kötött ki Tina Littlewood, aki mindössze frizurája színén szeretett volna változtatni házilag.

Forrás: Thinkstock

A 41 éves pincérnőnél, aki elmondása szerint 20 éve rendszeresen színezi át tincseit mindenféle kellemetlen mellékhatás nélkül, szörnyű allergiás reakciót váltott ki egy hajfesték. Hiába végzett előtte bőrpróbát és várta meg az előírt 48 órát, Tina szerint az allergia semmilyen jelét nem vette észre magán. Nem úgy 20 perccel a hajfesték felvitele után, amikor iszonyatosan viszketni kezdett a bőre.

Tina Littlewood Facebook profilján intette óva ismerőseit a hajfestéstőlForrás: Facebook/Tina Littlewood

„Egyre rosszabb és rosszabb lett. Elmentem aludni és megpróbáltam elfeledkezni róla. Szörnyű fájdalomra ébredtem reggel. A viszketés annyira intenzív volt, hogy nem bírtam kinyitni az egyik szememet, a fejem pedig akkora volt, akár egy labda. Azt hittem, meghalok" – mesélte Mrs. Littlewood a Mail Online-nak. A nőt végül férje vitte be a kórházba, ahol antibiotikumot, szteroidokat és antihisztaminokat kapott. A gyógyszerek megtették hatásukat, a látását azonban csak az ötödik nap után nyerte vissza.

A Mail Online felkereste a hajfestéket gyártó céget is, a Clairolt, akinek szóvivője elmondta, hogy természetesen fogyasztóik egészségét tartják a legfontosabbnak, emiatt széles körben tesztelték a kozmetikai szer otthoni használatát, amely szerint az allergiás reakciók nagyon ritkán fordulnak elő.