Így él a kígyógyerek: 41 naponta levedli bőrét a 16 éves srác

bőrbetegség Indonézia vedlés babona kígyó kiszáradás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Születése óta 41 naponta levedli a bőrét Ari Wibowo indonéz fiú. Ritka bőrbetegsége miatt óránként vízbe kell mártóznia, hogy életben maradjon.

Mint egy kígyó, 41 naponta levedli a bőrét egy 16 éves indonéz fiú. Ritka betegsége miatt bőre folyamatosan lepereg és lehámlik. Ari Wibowo ezért óránként vizezi a testét (éjjel-nappal) és háromóránként testápolóval kenegeti magát, hogy elkerülje a kiszáradást – írja a Daily Mail.

Az orvosok egyelőre nem tudnak megoldást a különleges kórra, elküldték a gyereket a kórházból. Egy Nurcholis Anhari Lubis nevű fotós dokumentálta a fiú életét. A férfi szerint a fiú bőre tetőtől talpig úgy néz ki, mintha súlyos égési sérülést szenvedett volna. „Ha nem ápolná a bőrét rendszeresen, teste megkeményedne, mint egy szobor, se mozogni, se beszélni nem tudna és a végén teljesen kiszáradna" – mondta a fotós.

Mindezek ellenére a fiú próbál normális életet élni a falujában, mint a többiek. Persze barátságokat nehezen kötött fiatalabb korában, inkább kerülték őt, mert teljesen más volt, mint a többiek.
Ari iskolába nem jár, mert félnek, hogy betegsége fertőző lehet a tanárok és diákok számára. A falubeliek ráadásul rendkívül babonásak is. Azt mondják, a gyerek anyja megkínzott egy gyíkot, amikor terhes volt vele, ezért lett ilyen a fiú állapota.

Nézd meg, hogyan él a kígyófiú a mindennapokban:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.