Azt, hogy valóban megnövekedett e a pajzsmirigyes betegek száma, vagy csak azért tart jóval több pajzsmirigyproblémával küzdő beteget számon az egészségügy, mert finomabb eszközökkel, hamarabb lehet kiszűrni ezt a betegséget, nem tudni. Az viszont nem kérdés, hogy a pajzsmirigy működése étrenddel jó irányba befolyásolható.
A Szívderítő közösségének néhány tagját is érinti ez a betegség.
"Pajzsmirigy alulműködésénél milyen diéta ajánlott, hogy ne is essek össze, de azért ne is hízzak annyira?"

A Szívderítő szakértője, Huszáros Bernadett terápiás dietetikus véleménye szerint pajzsmirigy alulműködése esetén az energiaszegény étrend a megfelelő út:
"Az étrend energiaszegény (25-30 kcal/ttkg), telített zsírsavakban szegény és normális koleszterin tartalmú (300 mg/nap), vitamin- és rostdús kell, hogy legyen. Az étrendből kiiktatjuk az állati zsiradékokat, sertészsír, tepertő, belsőségek, szalonna. A húsok, felvágottak, tejtermékek közül is úgy válogatunk, hogy a zsírszegényebbeket (soványabbakat) részesítjük előnybe. Természetesen a mennyiségekre is oda kell figyelni. Konyhatechnológiából a főzést, a párolást és a sütőzacskóban zsiradék nélküli sütést alkalmazzuk. A vitaminokat, rostokat zöldségfélével és gyümölcsökkel pótoljuk. A zöldségféléket nyersen, párolva és salátának elkészítve ajánlom. Természetesen a saláta öntete ne majonézes legyen, hanem joghurtos vagy kefires."