Újabb főiskolai történet: "A tanárom felhúzta a pólómat és elkezdte csókolgatni a mellemet"

Forrás: Thinkstock -
orális szex szexuális erőszak dominancia család Törd meg a csendet! főiskola zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb főiskolai erőszakkal kapcsolatos levél érkezett a Life.hu Törd meg a csendet! felhívására. Ahogy az előző esetben, úgy itt is a vizsgáztató tanár volt az, aki visszaélt a hatalmával.

"35 éves vagyok és 14 év óta cipelem magammal ezt a förtelmet" - írta nekünk Imola, aki számvetést készített eddigi élete fölött. Ráébredt, hogy problémái jelentős részéről, a pánikbetegségről, a bulimiáról is, egy bizonyos esemény tehet. A szexuális erőszak.

Forrás: Thinkstock

"Erről senkinek nem beszéltem még, gondoltam, elfelejtem, de rájöttem, hogy a problémáim nagy részét ez okozza, igy a napokban kiöntöttem a lelkem a pszichiáternek végre - ugyanis ÉN oda is járok -, nem volt jó döntés ugyan, mert fölzaklattam magam és így utólag, tulajdonképpen most már nem tudom semmissé tenni az ügyet. Sajnos. 2005-től pánikbetegséggel küzdök, amire idővel rátelepedett a bulimia és azóta az anorexia is - 160 cm magas vagyok és 47 kg (éppen határeset!). Tehát uralni akarom a testem.

A történetem még főiskolás koromra nyúlik vissza, ami 2000-ben volt. Távoktatásra jártam a... – olyan szívesen leírnám, hova és úgy ideírnám, hogy ki az a perverz állat, aki ilyen undorító.

Anyukám előtt ajánlotta fel, hogy aludjak a kollégiumban, ahol ő az igazgató

Szóval a lényeg, hogy nem sikerült a vizsgám annál a tanárnál. Vizsga után odamentem hozzá és megkérdeztem, hogyan lehetne a következő vizsgára készülni, hogy minden rendben legyen. Egyébként megemlítem, hogy anyukám is ott volt velem és ismeri is a tanárt. Ekkor a tanár fölajánlotta, hogy mivel ő a kollégium igazgatója, következő héten pénteken, menjek el, ő biztosít egy szobát a koliban. Másnap, azaz szombat reggel kezdődik a vizsga és arra menjek el. Én semmi rossz szándékot nem gondoltam erről a dologról - és hát anyukám előtt ajánlotta föl! Nehéz makro- és mikroökonómia vizsga volt – utána tudtam meg, hogy ő egy korrupt tanár, akinek fizetni, ajándékot vinni, szeretőjének lenni természetes! De akkor még semmit.

A mellbimbómmal még játszadozott is, és közben azt mondta, hogy picike, picike

Pénteken én el is utaztam busszal, ő már kint várt a pályaudvaron - én még akkor sem gondoltam semmi rosszra -, elmentünk a kollégiumba, ott megmutatta a szobát és azt mondta, készüljek holnapra. Eddig oké a történet. Aztán este kopogtat valaki, én beengedem, szól egy-két jó szót, és utána levetkőzik alsónadrágra. Én teljesen leblokkoltam, lefektetett az ágyra, felhúzta a pólómat és elkezdte csókolgatni a mellemet. A mellbimbómmal még játszadozott is, és közben azt mondta, hogy – picike, picike… ez a mai napig a fülemben cseng. Aztán valahogy észhez tértem, addig olyan voltam, mint egy bábu, mint az állatok, akik nem moccannak, amig érzik a veszélyt. Hihetetlen, de szerencsére abbahagyta - gondolta talán, hogy na, itt nem lesz semmi -, egyébként gusztustalan, 50-55 éves, pengeszájú, pengeorrú nyálas fazon volt.

Aztán a többire nem emlékszem tisztán. De arra igen, hogy újra egyedül vagyok a szobában. Sírtam, aludtam, egész éjszaka hánykolódtam és legszívesebben hazamentem volna akár gyalog is, és nem érdekelt a vizsga.

Forrás: Thinkstock

Nem én voltam az egyedüli áldozata

Másnap szóbelin megkaptam a kettest és mehettem haza - az előző estéről egy szó sem esett. Volt ott egy szőke hajú lány is, aki miután kijött a szóbeliről azt mondta, hogy: Ó kicsit megpuszikálgatott, megcsókolgatott, hagytam neki és hármast kaptam. Tehát valószínű, nem én voltam az egyedüli áldozata.

Mással is megtörténhet

Könnyű dolga van annak, aki helyzeténél fogva magasabb pozícióban van, hatalmat gyakorolhat feletted, dönthet sorsod alakulásáról. Annát főiskolai évei alatt egyik tanára erőszakolta meg. Felszisszentél? Ne tedd! Anna állítja, ez mindennapos. Mással is megtörtént. Előtte is, utána is. Az ő történetét itt olvashatod el.

Ezt követően én nem találkoztam vele, ugyanis nemhogy az iskolát, de még a települést is jó messzire elkerültem - tehát nem fejeztem be a tanulmányaimat. Itthon azt mondtam, hogy nem bírom, mert nehéz, inkább keresek valami mást.

Itthon azért nem mondtam el, mert tudom és akkor is tudtam, hogy anyukám és a párom ezt a dolgot nem hagyták, és nem hagynák annyiban a mai napig. Én felejteni akarok, de szívem szerint kiakasztanám az iskola falára ezt a történetet.

Nem tudok idegen helyen aludni

Pszichológushoz és pszichiáterhez járok 9 éve, pánikbeteg vagyok – nem tudok utazni és nem tudok ott aludni idegen helyen és félek az éjszakáktól. És 35 évesen rá kellett döbbennem arra, hogy ez az undorító ember az, aki tönkretette az életem egy részét, és soha soha nem akarok felőle hallani. De mégis, a legszívesebben még most is feljelenteném, vagy ha visszamehetnék az időben jól tökön rúgnám, amikor levetkőzött előttem, és hagynám az egész vizsgát a francba. Köszönöm, hogy kiönthettem a lelkem. (Ha esetleg valaki ráismerne arra a senkire, annak én csak örülök, és biztos vagyok benne, hogy nem vagyok egyedül.)

Minden jót kívánok mindenkinek! Imola"

Mit mond a szakértő?

A levelet olvasva megkérdeztük a Life.hu párkapcsolati szakértőjét, Deáki Tímeát, vajon miért nem menekült el az áldozat és mit kellene tennie a jövőben, hogy feldolgozza a történteket.

"Ahhoz, hogy egy nő testileg és lelkileg is készen legyen az együttlétre, bizalomra van szüksége. Vannak, akiknek könnyen megy a kitárulkozás, de a legtöbben féltve őrzik az intimitásukat, ez ugyanis az egyik olyan dolog az életünkben, ami felett valóban mi rendelkezünk" - mondja szakértőnk.
"Egy ilyen történetben pont a saját döntés sérül. Könnyű lehet azt mondani, hogy nem kellett volna engedni, de ez egy sok összetevős kérdés. Egy nálunk sokkal dominánsabb, erősebbnek tűnő emberrel szembe menni, aki egyébként a tanárunk, nem könnyű eset. Ahogy az a megaláztatás sem, ami azután következne, ha elmondanánk. Ha egy köztiszteletben álló emberről van szó, nem is biztos, hogy elhiszik. Ha elhiszik páran, akkor is ott marad a kérdés, hogy miért engedtünk. A szégyenről pedig nem is beszélve, ami elkerülhetetlen.
Innen kezdve borítékolható, hogy egy ilyen abúzusnak nagyon komoly vetületei vannak. Mindenek előtt koszosnak és sebezhetőnek érzi magát az ember, s ezzel egy időben kialakul a bizalmatlanság is a férfiak iránt. Ez további problémákat vet fel: ki lesz majd az a férfi, aki tisztességesen, a döntéseimet tiszteletben tartva lesz együtt velem...
Ha sikerül kialakítani egy működő kapcsolatot, az esetek többségében felmerül valamilyen szexualitással kapcsolatos defektus. A történet elmesélése nélkül nehéz a párunk tudomására hozni ezeket, s így nehezen várható el a megértése is. A megértés, együttérzés hiányában viszonyt a rossz élmény csak erősödik és beskatulyázza az egyébként rendes partnert is.
Megoldás az lehet, amit ez a lány meg is tett. A szakember sok mindent segíthet feldolgozni, s megértetni, hogy ez az egész nem az ő hibája volt. Onnan kezdve könnyebb lesz majd a családtagokat is beavatni.
Amit nem szabad: védeni az elkövetőt. Ha tudomásunk van a hajlamáról, azáltal, hogy kitálalunk, másokat is megvédünk. Persze erre már csak akkor van ereje egy bántalmazott nőnek, ha a saját helyzetét rendbe tette, ez azonban nagyon sok év is lehet."
Törd meg a csendet! "Ha nem állnak ki melletted, az rosszabb, mint maga az erőszak"http://www.life.hu/drlife/20141008-a-torsd-meg-a-csendet-felhivas-negativ-kommentek-aldozathibaztatas.htmlA Törd meg a csendet! felhívásunk nyomán sorra érkeznek a történetek. Megrázó, borzalmas emberi, női sorsokat olvasunk és adunk közre. A cikkek alatti kommentek azonban megdöbbentőek. Egyik levélírónkat éppen az áldozatokkal szembeni, gyűlölettel teli megnyilvánulások késztették arra, hogy maga is feltárja a valóságot. Vanda levele valóságos vádirat az előítéletekkel szemben.Dr. Life--Törd meg a csendet! - Igaz történet: "A tanárom térdre lökött és arra kényszerített, szájjal elégítsem ki"http://www.life.hu/drlife/20141008-tord-meg-a-csendet-szexualis-eroszak.htmlA fiatal nők fizikai-lelki kiszolgáltatottságára hívja fel következő történetünk a figyelmet. Arra, hogy olyan férfi is követhet el erőszakot, akivel napi kapcsolatban vagy. És könnyű dolga van annak, aki helyzeténél fogva magasabb pozícióban van, hatalmat gyakorolhat feletted, dönthet sorsod alakulásáról. Annát főiskolai évei alatt egyik tanára erőszakolta meg. Felszisszentél? Ne tedd! Anna állítja, ez mindennapos történet. Mással is megtörtént. Előtte is, utána is.Dr. LifeOrigoTörd meg a csendet! Elkezdett lent simogatni és folyamatosan azt kérdezgette, hogy jó-e? http://www.life.hu/drlife/20141007-a-szexualis-eroszak-gyerekek-ellen-molesztalas.htmlSokat gondolkoztam azon, megírjam-e neked a történetem, vagy sem. Végül úgy döntöttem, megteszem, hiszen nincs vesztenivalóm és talán más emberek számára megoldásként fog szolgálni. Ma már könnyebben beszélek róla, de olykor még mindig ott lebeg a fejem felett az emléke.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.