Amikor az ember gyermeket vállal, szinte biztos, hogy megfogadja, ő másképp fog csinálni mindent, mint a szülei. Aztán azon kapja magát, hogy mégis áthatja a mindennapjait a régi minta, amitől nehéz megszabadulni.

Valahogy mégis rá-rágyújtunk társaságban, csak kerül csipsz mindig a kosárba, ellágyulunk a konyhapultnál állva, ha a zsír és az olaj közötti harcban végül a zsírért nyúlunk, és valahogy mindig könnyebb "holnapra" halasztani a testmozgást.

Nem lehetünk azonban ilyen könnyelműek akkor, ha a családunk egészségének megőrzése a cél, ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk jó mintát lásson, vagy ha hitelesen szeretnénk meggyőzni a nagynénit, nagymamát vagy unokatestvért, hogy tennie kell az egészségért, ha már küszöbön áll a magas vérnyomás, a vérzsírértékek az egekben vannak, netán a cukorbetegség réme fenyeget, akár csak egy prediabétesz formájában is.

Forrás: Thinkstock

Hogy miképpen vigyázhatunk jobban a szeretteinkre és az egészségünkre? Fontos, hogy együtt mozogjon a család, a kicsik és nagyok, a fiatalok és az idősek kimozdítása egyaránt feladatunk. Menjünk el családostul az ingyenes szűrővizsgálatokkal egybekötött rendezvényekre, és járjunk együtt a legkisebbekkel bevásárolni, hogy elmagyarázhassuk nekik, melyik termék micsoda, milyen hatásai vannak. Ezt követően pedig főzzük meg együtt szerzeményeinket.

További tanácsokat és tippeket a szivderito.hu oldalán találsz!