Nézd meg, mennyi idő alatt ér ki hozzád a mentő!

Forrás: Thinkstock -
helyszín mentő térkép lakosság orvos hívás alkalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az előírás szerint a hívástól számított 15 percen belül kell megérkeznie a mentőnek a helyszínre, egy nemrég elkészült térképes alkalmazás szerint azonban ez nem feltétlenül valósul meg a gyakorlatban.

Elkészült az Esri Magyarország térképes alkalmazása, amely lakcímünk megadásával kiszámítja, mennyi idő alatt ér el hozzánk a mentő – írja a hvg.hu.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az útvonalat színekkel jelöli a rendszer, amely minél pirosabb, annál lassabban jut orvosi segítséghez a hívó. A cég szerint a teljes lakosság 14%-a, vagyis 1 410 044 ember lakik a negyed óránál távolabb egy-egy mentőállomástól.

Borzalmas! Öt órán át vártak a mentőre Bódy Magdiékhttp://www.life.hu/bulvar/20140623-body-magdi-enekesno-ot-oran-at-varta-a-mentoket-beteg-edesanyjahoz.htmlAz énekesnő idős édesanyja rohamot kapott, az ügyeletes orvos által kihívott mentőautó azonban órákig nem érkezett meg.TV + Bulvár--Naponta mentenek életet – csupán szeretetből: fajtamentők bevetésenhttp://www.life.hu/csalad/20140603-naponta-mentenek-eletet-a-kutya-fajtamentok-csupan-szeretetbol.htmlA fajtamentők különböző kutyafajták megmentésére specializálódnak. Azért jöttek létre, hogy lehetőségeikhez mérten segítsenek minden olyan kutyafajtát, aki kóborol, tartása kimeríti az állatkínzás fogalmát, bármi okból feleslegessé vált, egészségesen, fiatalon el akarják altatni, állatmenhelyen él vagy gazdái életkörülményei megváltoztak és nem tudják tovább tartani a kutyájukat.Család--Kutya megmentőjéről nevezték el a csecsemőthttp://www.life.hu/csalad/20131104-egy-nemetjuhasz-kutya-mentette-meg-egy-birminghami-kislany-eletet-akit.htmlEgy idős úr kutyájáról kapta a nevét az a kislány, akit a németjuhász egy birminghami parkban sétálva talált meg.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.