A minap arról szóltak a hírek, hogy Bianchit átszállítják Lausanne-ba, ahol Schumacher orvosa kezeli majd, ám ezeket az információkat most cáfolják - írja a telesport.hu

Csütörtökön hivatalos közleményt adott ki a Marussia, valamint Jules Bianchi családja, amelyből  kiderül, hogy a Japán Nagydíjon súlyos fejsérülést szenvedő francia pilóta állapota továbbra is kritikus, de stabil, kezelése pedig a jövőben is a Mie egyetemi kórházban folytatódik Jokkaicsiben.

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

"Vasárnap lesz négy hete annak, hogy Jules balesetet szenvedett, és hogy megkezdték kezelését itt, a Mie egyetemi kórházban. Állapota az itt dolgozó egészségügyi szakemberek besorolása szerint továbbra is kritikus, de stabil. Noha nem tudunk új információkkal szolgálni, tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon sokan támogatják Jules-t ebben a harcban, a világ minden tájáról. Tartozunk annyival a szurkolóknak, hogy megosztunk velük minden lehetséges információt, amilyen gyorsan csak lehet" - áll a Marussia közleményében. 

"Az a tudat továbbra is vigasztal bennünket, hogy Jules a lehető legjobb ellátásban részesül a Mie egyetemi kórházban, és hogy az orvosok folyamatosan kapcsolatban vannak a római egyetem idegsebészeivel, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Orvosi Bizottságának első emberével, Gerard Saillant professzorral" - olvasható ugyanitt.