Véget vetett életének az agydaganatos lány

Forrás: www.thebrittanyfund.org/ -
végső stádium betegség agydaganat gyógyszer készítmény szenvedés Egyesült Államok öngyilkosság Amerika eutanázia rák Oregon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyógyíthatatlan agydaganatos Brittany Maynardnak mindössze fél évet adtak orvosai. A 29 éves nő nem akarta megvárni a végső stádium okozta szenvedéseket: november elsején bevette az Oregon államban engedélyezett halálhoz segítő készítményt.

Megtartotta, amit ígért. Brittany Maynardnál ez év elején diagnosztizáltak halálos agydaganatot, az orvosok mindössze fél évet adtak a 29 éves nőnek. Maynard elhatározta, nem engedi, hogy a betegségtől függjön az, hogyan él vagy hal meg, illetve nem várja meg a végső stádium okozta szenvedéseket.

Forrás: www.thebrittanyfund.org/

Egész Amerikában hatalmas port kavart a döntése, amely szerint november elsején bevette az Oregon államban engedélyezett halálhoz segítő készítményeket. A család hivatalos közleménye vasárnap jelent meg: Brittany Maynard ágyban, szerettei között hunyt el – pontosan úgy, ahogy ő azt eltervezte.

A stressz szerepe a daganatok kialakulásában

A kutatók egy része szerint a rövid ideig tartó stressz nincs hatással a tumorokra, a szakértők egy másik tábora pedig egyetért abban, miszerint a hosszantartó stressz negatívan hat az immunrendszerre, így képes beavatkozni a daganatos megbetegedésekbe. A témáról bővebben ITT olvashatsz.

A nő életének utolsó heteit az eutanázia népszerűsítésének szentelte, döntése ellen rengetegen szólaltak fel: egy szintén agydaganattal küzdő nő például videoüzenetben kérte Maynardot, hogy ne vegye be a pirulákat, miközben az asszony férje szerint sokkal fontosabb az élet minősége, mint mennyisége. Az Egyesült Államokban 5 államban engedélyezték az indokolt orvosi esetben alkalmazható halálos tablettákat.

Új módszer az agydaganat kezelésébenhttp://www.life.hu/drlife/20140823-aranyszemcsekkel-juttatnak-gyogyszert-a-rakos-sejtekbe-amelyek-elpusztitjak-a-beteg-reszeket.htmlMiniatűr méretű aranyrészecskék segítségével közvetlenül a daganatos sejtekhez sikerült eljuttatni a gyógyszereket. Ezzel új fejezet nyílhat egyes agydaganattípusok kezelésében.Dr. LifeGyógyíthatatlan betegségben szenved a 15 éves modellhttp://www.life.hu/drlife/20121106-gyogyithatatlan-betegsegben-szenved-mia-galloway-sajat-immunrendszere-tamadta-meg.htmlA 15 éves Mia Galloway a lupusz nevű autoimmun betegségben szenved, amitől a bőre olyan érzékennyé vált, hogy a napon percek alatt leéghet, de akár egy villanykörte fénye is égési sérüléseket okozhat számára.Dr. LifeEutanázia Belgiumban - a gyerekekre is vonatkozikhttp://www.life.hu/csalad/20140307-hivatalosan-gyilkolhatjak-a-gyerekeiket-a-belgak-bevezettek-naluk-az-eutanaziat-azaz-a-kegyes.htmlEurópa-szerte több mint 200 ezren kérték a belga királyt, hogy ne adja nevét ahhoz a törvényhez, amely gyermekekre is kiterjeszti az eutanáziát. Az uralkodó ennek ellenére aláírta a törvényt, így a jogszabály hatályba lép – írja az Origo. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.