A Törd meg a csendet! felhívásra olyan erőszakot elszenvedett nők is jelentkeztek, akik nemcsak levélben írták le az ellenük elkövetett agressziót, de kamera előtt is vállalták történetüket. Az áldozatokkal Szily Nóra, a Life.hu sztárszerzője készített interjút.

Védelmük érdekében az áldozatok arcát nem mutatjuk és a hangjukat is eltorzítottuk. Hiszen annak ellenére, hogy érzéseikkel küzdve kamerák előtt foglalják szavakba életük talán legszörnyűbb eseményét, saját környezetük, sőt a családjuk sem feltétlenül ismeri a valóságot. A most következő fiatal édesanya 14 éves volt, amikor két férfi egy nyári este brutálisan leteperte.

A forgatás után a következő levelet kaptuk a riportalanyunktól:

"Kedves Life.hu!

Csak el szerettem volna mondani, mennyit segített az, hogy elmesélhettem nektek a történetemet. Sokkal jobban alszom, talán kevésbé félek, és elmentem egyedül vásárolni! :) Jó, nem egyedül, mert a kislányom is velem volt, de számomra ez nagy lépés volt.
Nagyon sokat jelentett nekem, hogy éreztem azt, tényleg együtt éreztek velem, és nem annyira a sajnálatot, inkább a szeretetet és a megértést éreztem. Soha senki nem ölelt meg, miután elmeséltem a történteket, de ti igen! Nagyon jó érzés volt, igazán úgy éreztem, hogy támogattok engem. KÖSZÖNÖM! Ha másokon is annyit tudtok segíteni, mint rajtam, már megéri az összes negatív komment."