Továbbra is kómában van Jules Bianchi. Barátja, az egykori Forma-1-es pilóta Philippe Streiff szerint Bianchinak, ha ki is jön a kómából, súlyos fogyatékossággal kell majd élnie.

„Sajnos rossz hírekkel kell szolgálnom. Még mindig kómában van, és nincs szállítható állapotban. Azt hiszem, sajnálatos módon ebből az állapotból egyhamar nem fog kijönni” - nyilatkozta a sport24.lefigaro.fr oldalon Philippe Streiff egykori francia autóversenyző és hozzátette, senki ne várjon csodát.

Forrás: AFP/Alexander Klein

„Ha pedig ki is jön a kómából, nagyon-nagyon súlyosan fogyatékos lesz” - idézi Streiffet a francia lap nyomán az f1-live.hu. Az exversenyző szerint Bianchi balesete még Michael Schumachernénél is súlyosabb. „Véleményem szerint ez most sokkal komolyabb, mint Michael Schumacher balesete volt. Attól tartok, ha Jules kijön a kómából, nehéz lesz számára és a családjának is. Nagyon súlyos az, ami vele történt” - nyilatkozta.

Bianchi az október 5-i Japán Nagydíjon sérült meg, miután a pálya mellett álló munkagépnek rohant versenyautójával. A pilótát azóta is a Yokkaichi kórházban kezelik, ugyanott, ahol a szerencsétlenség után megoperálták.