Jó hír: kikerült az intenzívről Buzánszky Jenő

Fotó: Mudra László -
műtét Buzánszky Jenő intenzív osztály kórház Esztergom Aranycsapat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Javult Buzánszky Jenő állapota. Az Aranycsapat legendás labdarúgóját december 12-e óta az esztergomi kórházban ápolják.

Fia, Ifj. Buzánszky Jenő kedden arról számolt be a FourFourTwo.hu-nak, hogy édesapját már nem az intenzív osztályon, hanem a belgyógyászati osztályon kezelik. A legendás játékos szervezete nagyon legyengült, hangulata ingadozó, az ünnepek alatt napokon át csak aludt. Hétfőn azonban, amikor az intenzív osztályról a belgyógyászatra költöztették, a korábbiakhoz képest kimondottan jó hangulatban volt – tudósít az MTI.

Fotó: Mudra László

A portál beszámolója szerint az olimpiai bajnok sportembernek továbbra is nehezére esik a beszéd, mivel a lélegeztetőgép megviselte a torkát, ám egyre többet próbál kommunikálni. Fia elmondta, apja egy-egy falatot már elfogyaszt, és időnként iszik néhány kortyot az ágya mellé készített fröccsből.

Az Aranycsapat legendás labdarúgóját az elmúlt napokban kétszer is megoperálták, állapota sokáig kritikusvolt.

A 89 éves Buzánszky Jenő az Aranycsapat alapembere volt, így játszott az 1952-ben, Helsinkiben olimpiai bajnok együttesben, pályára lépett az évszázad mérkőzésén 1953-ban, Londonban, és mind az öt mérkőzésen szerephez jutott az 1954-es svájci világbajnokságon, amelyen ezüstérmet szerzett a válogatott. 2011 óta a Nemzet Sportolója, idén novemberben pedig beválasztották a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe.

Közleményt adott ki Jules Bianchi családja – megkezdték a pilóta rehabilitációs kezeléséthttp://www.life.hu/drlife/20141231-jules-bianchi-csaladja-kozlemenyt-adott-ki-a-pilota-rehabilitacios-kezeleset-megkezdtek.htmlJules Bianchi családja hivatalos közleményben ír arról, hogy a francia pilóta továbbra sincs eszméleténél, de orvosai megkezdték rehabilitációs kezelését.Dr. Life--Mentőt kellett hívni Hujber Ferihezhttp://www.life.hu/drlife/20141231-hujber-ferihez-mentot-kellett-hivni-mert-eloadas-elott-elment-a-hangja-hetek-ota-torokgyulladasa-van.htmlHujber Feri miatt majdnem elmaradt egy előadás kedden, mert a színész a darab előtt nem sokkal elnémult. Mentőt hívtak hozzá.Dr. LifeFotó: Hámori Zsófia/Life.huElképesztő szívátültetés-rekord a budapesti Városmajori Klinikánhttp://www.life.hu/drlife/20141229-elkepeszto-szivatultetes-rekord-a-budapesti-varosmajori-klinikan.htmlAz MTI tájékoztatása szerint minden eddiginél több, összesen ötven szívátültetést végeztek az idén a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján. Az egyetem közlése szerint az idei kiugró eredmény oka, hogy az orvosok "minden lehetőséget megragadtak", ha lehetett egy nap alatt két szívátültetést is végeztek.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.