Javult Buzánszky Jenő állapota. Az Aranycsapat legendás labdarúgóját december 12-e óta az esztergomi kórházban ápolják.

Fia, Ifj. Buzánszky Jenő kedden arról számolt be a FourFourTwo.hu-nak, hogy édesapját már nem az intenzív osztályon, hanem a belgyógyászati osztályon kezelik. A legendás játékos szervezete nagyon legyengült, hangulata ingadozó, az ünnepek alatt napokon át csak aludt. Hétfőn azonban, amikor az intenzív osztályról a belgyógyászatra költöztették, a korábbiakhoz képest kimondottan jó hangulatban volt – tudósít az MTI. 

Fotó: Mudra László

A portál beszámolója szerint az olimpiai bajnok sportembernek továbbra is nehezére esik a beszéd, mivel a lélegeztetőgép megviselte a torkát, ám egyre többet próbál kommunikálni. Fia elmondta, apja egy-egy falatot már elfogyaszt, és időnként iszik néhány kortyot az ágya mellé készített fröccsből.

Az Aranycsapat legendás labdarúgóját az elmúlt napokban kétszer is megoperálták, állapota sokáig kritikusvolt. 

A 89 éves Buzánszky Jenő az Aranycsapat alapembere volt, így játszott az 1952-ben, Helsinkiben olimpiai bajnok együttesben, pályára lépett az évszázad mérkőzésén 1953-ban, Londonban, és mind az öt mérkőzésen szerephez jutott az 1954-es svájci világbajnokságon, amelyen ezüstérmet szerzett a válogatott. 2011 óta a Nemzet Sportolója, idén novemberben pedig beválasztották a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe.