Jules Bianchi családja hivatalos közleményben ír arról, hogy a francia pilóta továbbra sincs eszméleténél, de orvosai megkezdték rehabilitációs kezelését.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, Jules Bianchi október 5-én, a Japán Nagydíjon szenvedett balesetet. A fiatal pilótát eszméletlen állapotban, súlyos fejsérülésekkel vitték kórházba és életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Azóta Japánból Franciaországba szállították, és önállóan lélegzik. 

Forrás: AFP/Alexander Klein

A mostani friss közleményt a család a Facebookon tette közzé. „Fontos és nagyon megnyugtató lépés volt számunkra, hogy a múlt hónapban haza tudtuk szállítani Franciaországba Jules-t, ahol családja és barátai közelében folytathatja a rehabilitációt. Ez Jules számára és a mi számunkra is nagyon fontos" – olvasható a közleményben, amely kitér a francia pilóta állapotára is.

„Jules állapota változatlan, továbbra sincs eszméleténél, de saját erejéből tud lélegezni és nagy megnyugvást jelent számunkra, hogy tovább küzd az életéért, így az orvosai megkezdhették a rehabilitációs kezelését" – írja a sportgeza.hu.