Michael Lisanti a vacsoraasztalnál azt kérdezte 8 éves lányától, hogyan gyógyítaná a rákot. Lehet, hogy a kislány megválaszolta az évszázadok óta kutatott kérdést.

Camilla az antibiotikumok használatát javasolta, „mint amikor fáj a torkom" - mondta. A kislány szülei rákkutatók, szkeptikusan fogadták a választ, de azért kipróbálták a laborjukban a módszert. Kiderült, számos olcsó és széles körben használt antibiotikum megölte a legveszélyesebb rákos sejteket, anélkül, hogy az egészséges sejteket károsítaná. 

Forrás: Thinkstock

Hét gyakori rákfajta, mint mell-, prosztata-, tüdő-, agyrák legyőzésére hasznosnak bizonyultak az antibiotikumok. Ráadásul nem horror árú gyógyszerekről, hanem pár száz forintos készítményekről van szó.

Mikor Camilla elmondta az ötletét, apja a saját arcán lévő kinövésen próbált ki egy antibiotikumos krémet. A kinövés eltűnt, Lisanti ekkor kezdett el utánajárni az ötletnek.


A férfi jelenleg pénzt gyűjt arra, hogy embereken tesztelhesse az új módszert. A kislány egyébként két nyelven beszél anyanyelvi szinten, és tanár szeretne lenni felnőttkorában.