8 éves kislány feltalálta a rák ellenszerét?

Forrás: Thinkstock -
Michael Lisanti találmány ellenszer kislány rák antibiotikum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael Lisanti a vacsoraasztalnál azt kérdezte 8 éves lányától, hogyan gyógyítaná a rákot. Lehet, hogy a kislány megválaszolta az évszázadok óta kutatott kérdést.

Camilla az antibiotikumok használatát javasolta, „mint amikor fáj a torkom" - mondta. A kislány szülei rákkutatók, szkeptikusan fogadták a választ, de azért kipróbálták a laborjukban a módszert. Kiderült, számos olcsó és széles körben használt antibiotikum megölte a legveszélyesebb rákos sejteket, anélkül, hogy az egészséges sejteket károsítaná.

Forrás: Thinkstock

Hét gyakori rákfajta, mint mell-, prosztata-, tüdő-, agyrák legyőzésére hasznosnak bizonyultak az antibiotikumok. Ráadásul nem horror árú gyógyszerekről, hanem pár száz forintos készítményekről van szó.

Mikor Camilla elmondta az ötletét, apja a saját arcán lévő kinövésen próbált ki egy antibiotikumos krémet. A kinövés eltűnt, Lisanti ekkor kezdett el utánajárni az ötletnek.


A férfi jelenleg pénzt gyűjt arra, hogy embereken tesztelhesse az új módszert. A kislány egyébként két nyelven beszél anyanyelvi szinten, és tanár szeretne lenni felnőttkorában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.