Agyő, fájdalmas vérvétel: íme, a megoldás a problémára

Fotó: MTI/Máthé Zoltán -
betegség szívderítő vérvétel egészség fájdalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vénaszkennert adtak át hétfőn a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet sürgősségi osztályán; a testtel nem érintkező, hordozható berendezés a vénákat jeleníti meg a bőr felületén.

Az intézmény MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szkenner egyaránt alkalmas gyermekek és felnőttek vénájának gyors megtalálására, így jelentősen csökkentve a vérvétellel, infúzió, intravénás injekció beadásával járó esetleges kellemetlenségeket. A berendezés emellett alkalmazható időseknél, túlsúlyosaknál, sötétbőrűeknél, szőrős bőrfelület esetén, beteg, súlyosan duzzadt szövetek esetén, vérszegénység, alacsony vérnyomás, vagy túlzott folyadék- és vérveszteségben szenvedőknél.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A közlés szerint a vénaszkenner biztonságos hideg fényforrást bocsájt ki, nincs ártó sugárzása, szembarát, színes és éles képet biztosít a bőr felületén. A pontos helymeghatározó technológia biztosítja a folyamat közbeni magas szintű és pontos érrendszeri képalkotást a bőr és bőr alatti erekről, vénákról, valósidejű megjelenítést és közvetlen képet ad azokról a beavatkozás alatt. A berendezés 2,5 millió forintba került.

Hogy miként néz ki egy ilyen berendezés, és hogyan működik használat közben, megnézheted a Szívderítő.hu oldalán.

Miért csak akkor adsz magadból, amikor már késő?

Sokan a vérvételek negatív tapasztalatai alapján nem akarnak/mernek vért adni, pedig fontos lenne, hogy megfelelő mennyiségű vér álljon a kórházak és a rászorulók rendelkezésére. Cikkünket a véradás fontosságáról és a megrendítő hazai vérhelyzetről itt érheted el.
Műteni kellett a várandós Gombos Edináthttp://www.life.hu/drlife/20150130-gombos-edinat-a-tv2-musorvezetojet-terhessege-alatt-muteni-kellett-vesekovet-tavolitottak-el.htmlA TV2 műsorvezetőjét megoperálták, mert veszélybe került a terhessége és csak így tudták elkerülni a koraszülést.Dr. Life--Dohányfüstben fuldoklik Kína - borzasztó videón egy fekete tüdőhttp://www.life.hu/drlife/20150129-a-dohanyfust-karos-hatasai.htmlKína nagy ország, és lakosainak száma több mint egymilliárd fő, vagyis az idén nyilvánosságra hozott dohányfüstös adatokat ennek fényében kell értelmezni. De a számok nem csupán számok, hanem emberéletek, amelyek füstté válnak. Dr. LifeThinkstockHoppá! Megtriplázódott az influenzások számahttp://www.life.hu/drlife/20150116-szivderito-jarvany-szekszardon-megtriplazodott-az-influenzasok-szama.htmlEgy hét alatt háromszorosára emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) jelentésében.Dr. LifeThinkstockÍme, gasztrobűneink listája - melyik illik rád a hét pontból?http://www.life.hu/drlife/20150129-a-lefogyast-nehezito-tenyezok.htmlAnnyit beszélünk, írunk és olvasunk róla, hogy már szinte unjuk, mégis újra és újra ugyanazokat a hibákat, vagy mondjuk ki bátran: bűnöket követjük el önmagunk ellen. Hízunk, fogyunk, még többet hízunk, folyik a háj.... De ki lehet lépni ebből az ördögi körforgásból?Dr. Life--Csípőműtét, botorkálás, fájdalom után - Esztergályos Cecília repül a színpadrahttp://www.life.hu/drlife/20150129-esztergalyos-cecilia-szineszno-sulyos-csipomuteten-esett-at.htmlSúlyos csípőműtéten esett át néhány hete hazánk egyik színészikonja, Esztergályos Cecília.Dr. LifeHimbilimbi premier plánban vagy teljes elzárkózás - Ne fürödjön együtt Berki Krisztián a kislányával?http://www.life.hu/drlife/20150128-meddig-lehet-egyutt-furodni-a-kicsikkel.htmlBerki Krisztián néhány nappal ezelőtti fürdőkádas posztolása felkavarta a közvéleményt. A Life.hu is írt az esetről, és azt ígértük, szakértő segítségével járjuk körbe az intim témát.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.