Alapozd chilire a diétád!

Forrás: Northfoto / Si Barber /eyevine -
energia életmód fogyókúra chili emésztés fűszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csodavárás, csodabogyók, csodanövények, csodamódszerek. A legújabb kutatások szerint az orrunk előtt van a hatékony diéta csodaszere: a chili.

Régóta pedzegetik az okosok, hogy a chili több egy lángoló íznél, ajkat, gyomrot maró egzotikus fűszernél. Mára bebizonyosodott, hogy a chili hatóanyaga, a kapszaicin rekord sebességűre kapcsolja az anyagcserét.

Forrás: Northfoto / Si Barber /eyevine

University of Wyoming kutatói úgy találták, hogy a kapszaicin a thermogenezisnek nevezett folyamat alatt óriási mennyiségű kalóriát képes elégetni. Ám ennél is fontosabb folyamatot indít be a szervezetbe: a "rossz" fehér zsírt, "jó" barna zsírrá alakítja.

Különösen fontos hír lehet ez mindazok számára, akik képtelenek ellenállni az édességeknek és a zsíros ételeknek, hiszen a chili akkor is segít, ha megtörik az akarat.

A szakemberek azonban arra is felhívják a figyelmet, hogy a chilire alapozott diéta mellett is fontos a mozgás és az ésszerű táplálkozás. Vagyis óriási tévedés azt gondolni, hogy az egyébként tényleg remek diétás fűszer majd "elvégzi a munkát" a rendszertelenül, rosszul táplálkozó, a mozgáshoz lusta emberek helyett.... csupán felgyorsítja a belső folyamatokat.

Indul a lencseszezon - spékeld meg az ebédedet indiai fűszerekkel!http://www.life.hu/sztarszerzok/stohr-greta/20141124-greta-konyhaja-stohr-greta-receptje-indiai-lencseragu-edesburgonyaval.htmlKár a lencsét az év első napjára tartogatni - számolj vele a tél többi napján is. Próbáld ki indiai fűszerekkel és édesburgonyával, az eredmény mennyei lesz!Stőhr GrétaThinkstockHűsítő fűszerek, falatok kánikula ellenhttp://www.life.hu/drlife/20140612-a-kanikula-ellen-fuszerekkel-gyumolccsel-is-vedekezhetunk.htmlA rekkenő nyári melegben kifejezetten jólesik a szervezetnek néhány jeges ital vagy jégbehűtött saláta, gyümölcs. Ezek mellett azonban igazi, meleg vacsora is belefér a kánikulai étrendbe, csak a megfelelő fűszereket, alapanyagokat kel kiválasztani hozzá.Dr. LifeOrigoSzexi menü - Szexfűszerek egy buja éjszakáhozhttp://www.life.hu/intim/20121009-szex-szerelem-parkapcsolat-isteni-szexfuszerek-vacsorara-forro-szextipp-ejszakara.htmlVan az úgy, hogy egész nap ég benned a vágy, és eszedben sincs kibúvót adni életed párjának, mi több: biztosra akarsz menni, mert neked bizony aznap éjjel szükséged van egy kis erotikára. Lássuk, hogy a csáberődön kívül milyen szexi fűszerekkel érdemes megbolondítani az ágyba csalogató vacsorát.Intim

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.