Az édesség, amely gyönyörűvé varázsol: csodacsokit fejlesztett egy kutatócsoport

Forrás: Thinkstock -
fiatalítás vérellátás csokoládé szépségápolás kifejlesztés kutató antioxidáns Cambridge-i Egyetem édesség ránc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Cambridge-i Egyetem egykori kutatói kifejlesztették a csokoládét, amely nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti, hanem még a bőrödnek is jót tesz.

Jó hírünk van a csokoládé-imádóknak. A Cambridge-i Egyetem egykori kutatói most egy vállalkozás keretei között hozták létre az öregedésgátló csokoládé névre hallgató édességet, amelynek csodaanyaga az astaxanthin, a legerősebb antioxidáns - olvasható a The Independent oldalán.

Forrás: Thinkstock

A csoki hatását klinikai vizsgálatokkal bizonyították: a gyártók 4 héten át tesztelték az Estethoc finomságát önkéntesein, amely a tapasztalok szerint javította a bőr vérellátását, ettől pedig puhává, bársonyossá és simábbá tette a páciensek bőrét. A csokoládé a hírek szerint a jövő héten kerül a boltok polcaira, az árról a gyártók egyelőre nem szerettek volna információkat közölni.

A csoki segít elkerülni az elhízást?

Imádjuk az ízét, ám egy korábbi tanulmány szerint egészségvédő hatása sem elhanyagolható. A Life.hu korábbanITT mutatta meg, miért érdemes mértékkel fogyasztanod a csokoládét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.