Súlyos balesetet szenvedett Varnus Xavér

Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu -
csigolya orgona sérülés baleset Varnus Xavér csigolyatörés gerinc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Varnus Xavér két csigolyája egybecsúszott, az egyik pedig eltörött, amikor a minap több métert zuhant egy orgonáról. A híres zenészt egy falusi pap barátja kérte meg, hogy hangolja fel 200 éves orgonáját, akkor történt a baleset.

"A konzervatóriummal párhuzamosan egykor orgonaépítést is tanultam, így szívesen segítettem neki. Bemásztam az antik hangszer második emeletére, hiszen az orgonaszekrényen belül emeleteken helyezkednek el a kisebb és a nagyobb sípok. Ahogy egy öreg és szuvas deszkára ráálltam, az beroppant alattam, és én lezuhantam egy emeletet. Hatalmas fájdalom hasított belém, néhány másodpercre elveszítettem az eszméletemet" - meséli történetét a Blikknek Xavér.

Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu

"Amikor magamhoz tértem, percekig nem tudtam megmozdulni a fájdalomtól, de az esti koncertet fájdalomcsillapítókkal még végigcsináltam. Hétfőn kórházba vittek, megröntgeneztek, s megállapították, hogy a hatalmas eséstől két csigolyám egybecsúszott, s az egyik eltörött" - nyilatkozta az orgonavirtuóz, aki az eset után rögtön írt a legendás Veres Róbert idegsebész-profeszszornak egy e-mailt, s benne elküldte a röntgenképeket is.

"Még ha műteni is kell, egyetlen koncertemet sem fogom lemondani, hiszen ez az életem. Most vasárnap 1600 embernek koncertezem a ceglédi református nagytemplomban, fájdalmaim ellenére, gyógyszerekkel teletömve" - fűzte hozzá Xavér, aki természetesen szeretné elkerülni a műtétet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.