Az édesség, amely gyönyörűvé varázsol: csodacsokit fejlesztett egy kutatócsoport

Forrás: Thinkstock -
fiatalítás vérellátás csokoládé szépségápolás kifejlesztés kutató antioxidáns Cambridge-i Egyetem édesség ránc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Cambridge-i Egyetem egykori kutatói kifejlesztették a csokoládét, amely nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti, hanem még a bőrödnek is jót tesz.

Jó hírünk van a csokoládé-imádóknak. A Cambridge-i Egyetem egykori kutatói most egy vállalkozás keretei között hozták létre az öregedésgátló csokoládé névre hallgató édességet, amelynek csodaanyaga az astaxanthin, a legerősebb antioxidáns - olvasható a The Independent oldalán.

Forrás: Thinkstock

A csoki hatását klinikai vizsgálatokkal bizonyították: a gyártók 4 héten át tesztelték az Estethoc finomságát önkéntesein, amely a tapasztalok szerint javította a bőr vérellátását, ettől pedig puhává, bársonyossá és simábbá tette a páciensek bőrét. A csokoládé a hírek szerint a jövő héten kerül a boltok polcaira, az árról a gyártók egyelőre nem szerettek volna információkat közölni.

A csoki segít elkerülni az elhízást?

Imádjuk az ízét, ám egy korábbi tanulmány szerint egészségvédő hatása sem elhanyagolható. A Life.hu korábbanITT mutatta meg, miért érdemes mértékkel fogyasztanod a csokoládét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.