Bár Fernando Alonsót szerdán engedték haza a kórházból, arra egyelőre nincs konkrét válasz, hogy a balesetet szenvedett Forma-1-es pilóta ott tud-e lenni a márciusban kezdődő Ausztrál Nagydíjon.

Fernando Alonso szerdán hagyta el a barcelonai kórházat, ahol három napig kezeltél agyrázkódással a vasárnap történt balesete után. A McLaren színeiben versenyző pilóta a legfrissebb jelentések szerint jobban van, Ron Dennis, a csapat elnöke egyelőre sem igennel, sem nemmel nem tudott felelni a kérdésre, Alonso indul-e a március 15-én kezdődő Ausztrál Nagydíjon.

Forrás: AFP/Lluis Gene

„Hátra van még néhány vizsgálat, amelynek folyamatát a FIA határozza meg, és egyelőre nem látok okot arra, miért ne sikerülne teljesíteni őket. Ám ezt nem nekem kell eldöntenem" – magyarázta az üzletember a BBC-nek. Hozzátette: Alonso nagyon szeretne versenyezni és az orvosok azok, akik pihenésre intik az autóversenyzőt.

„Az orvosok szerint nem lehet számszerűsíteni az esélyeit annak, hogy mikor térhet vissza. Teljesen jól van, beszél és vezetni akar, de az orvos azt mondta, hogy ha biztosak akarunk lenni és a legjobb esélyeket akarjuk Ausztráliára, akkor a legjobb, ha most pihenni hagyjuk. Mi pedig nem fogunk az orvosok kérése ellen menni, ilyen egyszerű" – zárta le Dennis.

Fernando Alonso február 22-én szenvedett súlyos balesetet a Barcelonától nem messze fekvő montmelói versenypályán, amikor a tesztelés során letért a pályáról és a védőfalnak csapódott. A Forma-1-es pilótát mentőhelikopterrel szállították kórházba. Hogy pontosan mi okozta a balesetet, arról a McLaren hivatalos közleményében tért ki – kattints ide érte!