A családnak egyelőre nincs pénze alaposabb vizsgálatra, hogy kiderüljön, mi okozza a kis Aliya Saleem rohamos hízását.

Aliya Saleem valószínűleg a világ legkövérebb kisbabája a maga 18 kilójával. A mindössze 10 hónapos csöppség, akinek súlya most egy átlagos 6 éves kislányénak felel meg, négy kilóval jött világra, szülei szerint azonban 4 hónapos korában kezdett el rohamosan hízni - írja a DailyMail.

Forrás: Northfoto

„Megteszünk mindent, ami tőlünk telik, de csak a helyi kórház kezeléseit tudjuk megengedni magunknak" – magyarázta Aliya édesapja, Mohammad Saleem, akit lányával a falu orvosa egy másik városba küldött vizsgálatra. Mindeközben a családnak sikerült konzultálnia a Delhi szélén fekvő Fortis Kórház orvosával, dr. Krishan Chughgal, aki elmondása szerint praxisa alatt még sosem találkozott ilyen esettel.

„Kóros elhízás vagy hormonális zavarok állhatnak a háttérben" – mondta az orvos, aki szerint további vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy megállapítsák a hízás okát. Nem Aliya az egyedüli, akinek kóros testsúlygyarapodása előtt értetlenül állnak a szakemberek: korábban a szintén 10 hónapos Juanita Valentina Hernandez esete keltett szenzációt, aki néhány hónap alatt közel 20 kilós testsúlyt ért el.

180 banánt eszik a világ legkövérebb gyereke
A 9 éves Suman Khatun ötször olyan nehéz, mint a vele egykorú gyerekek – bővebben ITT olvashatsz róla.