Lassan véget ér az influenzajárvány - Egyre kevesebb a beteg

Forrás: Thinkstock -
betegség járvány influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó hír: az elmúlt héten országosan 40 százalékkal csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma. Ha te még nem betegedtél meg, jó eséllyel megúszhatod, hogy elkapd. 

Európa nyugati részén már csökken az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, a keletebbre fekvő országokban azonban még felfelé ívelő ágban van az influenza aktivitása - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat közleménye nyomán az Origó. A betegség a fiatal felnőtteket érinti leginkább, a betegek több mint 30 százaléka a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott.

Forrás: Thinkstock

Tudtad? Ez a különbség a megfázás és az influenza között

Ugyan mind az influenza, mind a megfázás légzőszervi megbetegedés, azonban egy dologban különböznek: más-más vírusoknak köszönhetjük őket. A diagnózis felállítását természesen hagyjuk meg az orvosoknak, de mi azért segítünk, hogyan különböztesd meg őket egymástól.

Megsérült Johnny Depp - Operálni kell a színészthttp://www.life.hu/drlife/20150311-megserult-johnny-depp-a-szinesz-a-karib-tenger-kalozait-forgatja.htmlVissza kellett térnie az Egyesült Államokba Johnny Deppnek. A színész éppen a Karib-tenger kalózainak következő epizódját forgatja Ausztráliában, ám most egy ideig pihennie kell. Dr. LifeOrigoKlapka György a gyerekei előtt is titkolta, hogy rosszul lett - Kineveti a halálthttp://www.life.hu/drlife/20150311-klapka-gyorgy-a-gyerekei-elott-is-titkolta-hogy-rosszul-lett-es-szivinfarktusgyanuval-vittek.htmlElbagatellizálja rosszullétét Klapka György. Tény, az orvosok elsőre semmi komoly bajt nem találtak, de feltétlenül részt kell még vennie vizsgálatokon. Ő azonban azt állítja: a munka élteti. Dr. Life--Súlyos beteg a Fradi egykori válogatott pólósa - Ambrus Tamás az életéért küzdhttp://www.life.hu/drlife/20150310-ambrus-tamas-az-eletert-kuzd-sulyos-beteg-a-fradi-egykori-valogatott-polosa.htmlAgyi lymphomája van Ambrus Tamásnak, a 61-szeres egykori válogatott vízilabdázónak, korábbi pécsi és ferencvárosi edzőnek.Dr. Life--Kivizsgáltatja magát Danics Dórahttp://www.life.hu/drlife/20150310-danics-dora-xfaktor-gyoztes-italaba-partidrogot-tettek-az-enekesno-vervetelre-megy.htmlDanics Dóra a minap a Facebookján osztotta meg, hogy mennyire pórul járt egy éjszakai szórakozóhelyen. Dr. Life--Baleset érte Galambos Erzsit - Eltört a színésznő bordájahttp://www.life.hu/drlife/20150219-baleset-erte-galambos-erzsi-szinesznot-a-jozsef-attila-szinhaz-orokos-tagjat.htmlKutyasétáltatás közben érte baleset a 83 éves, Kossuth-díjas színésznőt. Galambos Erzsi megbotlott és elesett. Dr. LifeOrigoKórházba került Kiss Ramónahttp://www.life.hu/drlife/20150210-kiss-ramona-a-baratok-kozt-zsofija-korhazba-kerult-influenzaval.htmlSúlyos influenzavírus-fertőzés miatt vitték kórházba a Barátok közt sztárját. Speciális infúziót kapott, így néhány óra múlva haza is mehetett. Dr. LifeRTLKLUB

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.