A világ legnagyobb veséjét műtötték ki egy indiai betegből

Forrás: Northfoto -
rendellenesség vese vesebetegség csecsemő India kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas megdöbbenést keltett az indiai kórházban, amikor a vesebeteg 45 éves férfiből egy csecsemő méretű vesét operáltak ki.

A borzalmasan eltorzult szervet a Sir Ganga Kórházban lévő, vesebetegségben szenvedő páciensből műtötték ki. A 2 kiló 7 dekás szerv egyelőre a világcsúcstartó, ennél nagyobb vesét emberből még nem operáltak ki.

Forrás: Northfoto

Vannak még furcsa esetek

A Life.hu cikkéből megtudhatod , hogy egyedülálló műtétet hajtottak végre Magyarországon: a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján egy hároméves kisgyermek veséit ültették be a 12 éves, régóta vesebeteg Leleszi István testébe, aki így most négy vesével él.
Majdnem tolószékbe került Bangó Margit http://www.life.hu/drlife/20150423-bango-margit-kossuth-dijas-enekesno-majdnem-toloszekbe-kerult-gerincbetegsege-miatt.html Hatalmas fájdalmak gyötrik az énekesnőt, akinek így is fellépései és rajongói az elsők. Dr. Life Origo Rizikós műtéten esett át Vili Bácsi http://www.life.hu/drlife/20150423-varkonyi-andras-az-rtl-klub-baratok-kozt-vili-bacsija-rizikos-szemmuteten-esett.html Várkonyi András, a Barátok közt Vili bácsija szemműtéten esett át, amit addig húzott-halasztott, ameddig csak lehetett. Dr. Life Fotó: Rostás Bianka/Life.hu Újabb hírek érkeztek Kozsóról – egyre jobban van az énekes http://www.life.hu/drlife/20150416-kozsorol-az-amokfutok-frontembererol-amerikabol-jo-hirek-erkeztek-egyre-jobban-van-az-enekes.html Kozso jelenleg Amerikában van rehabilitáción, ahonnan barátnője, Keira üzent az énekes állapotáról. Dr. Life Origo Bobbi Kristina Brown soha nem lesz képes az önálló életre http://www.life.hu/drlife/20150423-bobbi-kristina-brown-soha-nem-lesz-kepes-az-onallo-eletre-egy-megkerdezett-orvosszakerto-szerint.html Bár a néhai Whitney Houston lánya végre felébredt hónapokon át tartó kómájából, egy megkérdezett orvosszakértő szerint sajnos nem olyan kecsegtető Bobbi Kristina állapota, mint amilyennek elsőre tűnik. Dr. Life -- Minden nő mályvavirág, csak van, akinek megsérül a szirma http://www.life.hu/drlife/20150422-petefeszekrak-vilagnap-majus-8-an-mehnyakrak-es-nogyogyaszati-daganatos-megbetegedesek.html A nőgyógyászati daganatos megbetegedésekre hívja fel a figyelmet a május 8-i, Petefészekrák Világnap apropóján az alábbi kampányfilm. A különleges videóben a petefészek-és méhnyakrákban érintett túlélők és támogató hírességek hasára festett Pál Gergő, testfestő művész. Dr. Life Origo Négy tévhit a visszérről - nézzünk szembe a tényekkel http://www.life.hu/drlife/20150416-visszertagulatok-okai-es-megoldasi-modok.html Egész télen takargatjuk, bár attól még feszül, fáj és duzzad a visszeres láb. Tavasszal azonban nem csak a fájdalom jelentkezik, de újra előtérbe kerül a láb szépsége is. De mit tududnk egyáltalán a visszerekről, és amit tudunk, azt valóban jól gondoljuk? Dr. Life Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.