Bár a néhai Whitney Houston lánya végre felébredt hónapokon át tartó kómájából, egy megkérdezett orvosszakértő szerint sajnos nem olyan kecsegtető Bobbi Kristina állapota, mint amilyennek elsőre tűnik.

Közel 3 hónapon át feküdt kómában Bobby Brown és Whitney Houston közös lánya, miután január végén eszméletlen állapotban találták meg saját fürdőszobájában. Bobbi Kristina azonban végre felébredt, a hírt pedig elsőként maga az édesapa, Bobby Brown osztotta meg a világgal egy koncertjén.

Forrás: AFP/Frazer Harrison

Nem sokkal később anyai nagymamája, Cissy Houston egy hivatalos közleményt adott ki unokája állapotáról: Bobbi Kristina visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett. „Amennyiben visszafordíthatatlan agykárosodása van, nem valószínű, hogy valaha is képes lesz önálló életet élni és gondoskodni magáról" – állítja a People magazinnak a Georgia Regents Egyetem orvosprofesszora, Dr. Subhashini Ramesh.

Dr. Ramesh szerint, aki nem kezelte Bobbi Kristinát, ezután érdemi változás már nem fog bekövetkezni a lány állapotában. Elmondása szerint Bobbi Kristina jelen pillanatban valószínűleg magánál van, éber, de nincs tudatánál, nem figyelhető meg nála semmilyen tudatos érzékelés jele.

„Ha ez több mint 3 hónapig így megy, akkor ezt nevezik állandó vegetatív állapotnak" – mondta el Dr. Ramesh, aki szerint éveken át fenn lehet tartani ezt az állapotot, amennyiben a páciens „nem ébred fel" – ha pedig mégis, akkor sem gyógyul meg teljesen. „Még akkor is jelentős hatással lehet rá ez az egész, nem valószínű, hogy érdemi változás történne nála, vagy képes lenne ezután is az önálló életre."