Két tűzoltó kezdte meg annak a 17 éves fiúnak az újraélesztését, aki az utcán lett rosszul. Csak később tudták meg, hogy egy kollégájuk fiát mentették meg. Az orvosok még mindig keresik a szívleállás okát.

Az életét köszönheti a gyors beavatkozásnak az a 17 éves fiú, aki a múlt héten pénteken esett össze Szekszárd központjában, az utcán. Segítségére két szolgálatban lévő tűzoltó, Benedek László és Mészáros Gergő sietett, akik éppen a közelben tartózkodtak - tájékoztat a Szívderítő.hu.

Forrás: Thinkstock

"A helyszínt biztosítottuk a városi takarítási akció során. Az embereket tereltük félre, nehogy vizesek legyenek, amikor a Garay-szobrot mossuk a vízsugárral – kezdte Mészáros Gergő tűzoltó őrmester. Egy gyalogos rohant oda hozzá és szólt: „rosszul lett valaki és nagyon csúnyán néz ki". A fiatal tűzoltó jelezte a társának, Benedek Lászlónak, hogy baj van, és együtt futottak a helyszínre.

A főtörzsőrmester elmondta, hogy megvizsgálták a földön fekvő fiút. Se pulzust, se légzést nem tapasztaltak nála - ekkor becslésük szerint alig egy perc telhetett el az elesés óta -, így Benedek László elkezdte az újraélesztést, Mészáros Gergő pedig szólt a szerparancsnoknak, hogy riasztani kell a mentőket, majd visszament segíteni. A beavatkozás sikeres volt, a fiúnak ismét lettek életjelei, de amikor stabil oldalfekvésbe helyezték, újra leállt a szíve.

A cikk folytatása, melyből kiderül, hogy a tűzoltók egy bajtársuk fiának életét mentették meg, itt olvasható.