Ian Pettigrew divatfotós, akinek magának is cisztás fibrózisa van, gyönyörű fotósorozatot készített sorstársairól.

A kanadai divatfotós éppen a Just Breath – Cystic Fibrosis (Csak lélegezz! – Cisztás fibrózis) című sorozatán dolgozott, amikor feltűnt neki, hogy sokkal több női beteg van, mint férfi, akik ráadásul egytől egyig gyönyörűek.

Forrás: ianpettigrew.com

Ezekkel a nőkkel elkészített egy kisebb fotósorozatot, amelyre annál figyelemfelkeltőbb kampányt tudott építeni. A kezdeményezés a Salty Girls nevet kapta, ami arra utal, hogy a cisztás fibrózisban szenvedők bőre az átlagosnál sósabb.

Együtt halt meg a két beteg barátnő
Portia Jones és Yasmina Sugliano a korházban találkoztak, ahol mindkettejüket cisztás fibrózissal kezelték. Szoros barátság alakult ki közöttük. Portia halálhíre után Yasmina is távozott az élők sorából. Megható történetükről itt olvashatsz!

Forrás: ianpettigrew.com

„Tudom, hogy min mennek keresztül. Nap mint nap harcolnak a betegséggel. Ezek a nők inspirálóak és bátrak, reményt adnak a fiataloknak, akiknél diagnosztizálják a betegséget" – nyilatkozta a fotós. 

Cisztás fibrózisa miatt lett modell a fiatal lány
Gyermekkora óta súlyos beteg, és folyamatos kezelésekre kell járnia Cassie Hawthorne-nak, akit azonban ez sem tarthatott vissza attól, hogy sikeres modell legyen. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Forrás: ianpettigrew.com

A cisztás fibrózis a belső szerveket támadja, különösen a tüdőt és az emésztőrendszert, és nyákkal tömíti el a szerveket. A beteg nehezen lélegzik, és nehezen emészti meg a táplálékot. Végleges gyógymód nincsen, de különböző kezelésekkel kordában lehet tartani a betegséget.

Cisztás fibrózis

Néhány fontos tény , amit tudni kell a betegségről!