Drámai fotósorozat! Gyönyörű nők, akik cisztás fibrózisban szenvednek

Forrás: ianpettigrew.com -
betegség kampány fotósorozat szerv cisztás fibrózis gyönyörű Ian Pettigrew
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ian Pettigrew divatfotós, akinek magának is cisztás fibrózisa van, gyönyörű fotósorozatot készített sorstársairól.

A kanadai divatfotós éppen a Just Breath – Cystic Fibrosis (Csak lélegezz! – Cisztás fibrózis) című sorozatán dolgozott, amikor feltűnt neki, hogy sokkal több női beteg van, mint férfi, akik ráadásul egytől egyig gyönyörűek.

Forrás: ianpettigrew.com

Ezekkel a nőkkel elkészített egy kisebb fotósorozatot, amelyre annál figyelemfelkeltőbb kampányt tudott építeni. A kezdeményezés a Salty Girls nevet kapta, ami arra utal, hogy a cisztás fibrózisban szenvedők bőre az átlagosnál sósabb.

Együtt halt meg a két beteg barátnő

Portia Jones és Yasmina Sugliano a korházban találkoztak, ahol mindkettejüket cisztás fibrózissal kezelték. Szoros barátság alakult ki közöttük. Portia halálhíre után Yasmina is távozott az élők sorából. Megható történetükről itt olvashatsz!

Forrás: ianpettigrew.com

„Tudom, hogy min mennek keresztül. Nap mint nap harcolnak a betegséggel. Ezek a nők inspirálóak és bátrak, reményt adnak a fiataloknak, akiknél diagnosztizálják a betegséget" – nyilatkozta a fotós.

Cisztás fibrózisa miatt lett modell a fiatal lány

Gyermekkora óta súlyos beteg, és folyamatos kezelésekre kell járnia Cassie Hawthorne-nak, akit azonban ez sem tarthatott vissza attól, hogy sikeres modell legyen. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Forrás: ianpettigrew.com

A cisztás fibrózis a belső szerveket támadja, különösen a tüdőt és az emésztőrendszert, és nyákkal tömíti el a szerveket. A beteg nehezen lélegzik, és nehezen emészti meg a táplálékot. Végleges gyógymód nincsen, de különböző kezelésekkel kordában lehet tartani a betegséget.

Cisztás fibrózis

Néhány fontos tény, amit tudni kell a betegségről!

Naponta csak egy kólát ivott, majd alkoholista lett a 25 kilós anorexiás lányhttp://www.life.hu/drlife/20150504-lydia-davies-a-25-kilos-anorexias-lany-legyozte-a-betegseget.html13 kalóriát – vagyis nagyjából 4 darab szőlőszemnek megfelelő ételt – fogyasztott naponta a 23 éves glasgow-i lány, Lydia Davis, aki majdnem belehalt az anorexiába.Dr. LifeThinkstockAsztmás gyerekből egészséges felnőtt: Ki lehet nőni ezt a nyavalyát?http://www.life.hu/drlife/20150504-asztmas-gyerekbol-egeszseges-felnott-ki-lehet-vajon-noni-ezt-a-nyavalyat.htmlMa már mindennek van világnapja, szoktuk mondani legyintve. Mindennek, így természetesen az asztmás megbetegedéseknek is. Május 5-e tehát az Asztma Világnapja, így most a gyermekkori, a serdülőkori és a felnőttkori betegség jellemzőivel is foglalkozunk.Dr. LifeThinkstockCsípőjéből és bordáiból építenek új arcot Mickey Rourke-nakhttp://www.life.hu/drlife/20150504-csipojebol-es-bordaibol-epitenek-uj-arcot-mickey-rourke-nak.htmlBár már átesett egy-két nem túl sikeres plasztikai műtéten, a színész - ismerősei szerint - újabb beavatkozásra készül. Úgy döntött, csontpótlással változtat az arcán.Dr. Life--Két szervátültetésen van túl az RTL Klub "hangja" - "Nem hittem el, hogy ez velem történik. Ez nagyon ronda dolog!"http://www.life.hu/drlife/20150505-ket-szervatultetesen-van-tul-az-rtl-klub-hangja-both-andras.htmlBoth Andrást, becenevén, Bocit, naponta hallhatunk a tévéműsorok felvezetőiben.Mindeddig a nagyközönség nem tudta róla, hogy komoly megpróbáltatásokon ment keresztül: már két szervátültetésen is átesett.Dr. Life--Vállalta az újabb kezeléseket Czeizel Endrehttp://www.life.hu/drlife/20150505-vallalta-az-ujabb-kezeleseket-a-nagybeteg-leukemias-czeizel-endre.htmlAz évek óta leukémiában szenvedő orvos korábban eldöntötte, ha újra kiújul a betegsége, nem fogad el újabb kemotarápiás kezeléseket. Most azonban másképp döntött. Dr. LifeFotó: Zsigmond László/Life.huA természetes gyógyulás már nem is játszik? Ne spájzolj be a tablettákból!http://www.life.hu/drlife/20150430-koleszterinszint-termeszetes-gyogyulasa-mar-nem-is-jatszik-ne-spajzolj-be-a-tablettakbol.htmlEmberek ezrei, milliói élnek nap mint nap úgy, hogy egy, vagy akár többféle gyógyszert is szednek, illetve folyamatos diétát tartanak a megfelelő egészségi állapotuk fenntartása érdekében. De vajon tényleg az egészségüket ápolják ezzel? Nem lehet, hogy természetes úton is lehetne gyógyulni, de ma már mindenre inkább tablettákat szedünk?Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.