Kétszer élesztették újjá, majd két hónapig teljesen öntudatlan állapotban volt Csík János, a Csík zenekar vezetője. A zenész most először beszél borzalmas balesetéről.

"A baleset után hónapok teltek el, és kezdtem rájönni arra, hogy nem lesz egyszerű a gyógyulás" – idézi a művészt az Echo Tévé Arckép című műsora nyomán a Blikk.

Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A Csík zenekar vezetője arról is mesélt: annak idején olyan súlyos volt az állapota, hogy nem ismert fel embereket sem. Részleges amnéziája volt, elvesztette a szaglását, sőt a karját a mai napig nem tudja rendesen mozgatni.

Mint ismert, a a zenész 2002-ben szenvedett súlyos autóbalesetet. Nem tagadja, hogy ő volt a hibás, hisz a novemberi sűrű ködben nem szabadott volna előznie. Szemből jött egy teherautó, amely teljesen összetörte Csíkék kocsiját. Ráadásul nemcsak Csík János sérült meg, de az utasa is.

"Jó nagy ütés érte a fejemet, voltak olyan dolgok, amelyek csak évek múlva ugrottak be. Előfordult, hogy emberek jöttek velem szemben mosolyogva. Kérdezték, Janikám, mi újság? És fogalmam sem volt, kivel beszélek" – mondta Csík János, és hozzátette, teljesen megváltoztatta a baleset.

"Volt olyan, amikor azt éreztem, ez egy komoly pofon volt a sorstól. Újra meg kellett tanulnom járni, és a kezemet is meg kellett műteni. Tudom, hogy most már úgy kell tennem a dolgomat, mintha semmi sem történt volna. Látja mindenki, hogy ügyetlenül járok még mindig, de arra vagyok a legbüszkébb, hogy eddig sikerült helytállnom".