Sarka Kata fiatal és egészséges, de nem volt mindig így. A kétgyermekes édesanyát korábban nem kímélték az egészségügyi problémák, egyszer rossz minőségű mellimplantátumot kapott, máskor pedig egy gyulladás miatt majdnem agyműtétet hajtottak végre rajta. Kata eddig soha nem beszélt megpróbáltatásairól.

Kata a korábbi problémái miatt rendszeresen jár szűrővizsgálatokra, elárulta, hogy nemcsak kitartó munkájának és elszántságának köszönheti az elmúlt fél évben elért sikereit, hanem egy titokzatos gyógynövénynek is, illetve egy teljesítményfokozó emberkísérletnek is, amiben részt vett. Abban a sporthoz értő, felkészüléseket elemző edzők is egyetértenek, hogy négy hónap alatt ekkora fizikai és izomzatváltozást szinte lehetetlen elérni. Íme, a titok: Kata egy Mongóliából származó növényt hívott segítségül, egy étrend-kiegészítő szer hatásait megfigyelő program keretében. Ugyan Katának nem lenne szabad az egészségével játszani, hiszen az több sebből vérzik. 

Sarka KataForrás: Facebook/ Sarka Kata

"Néhány éve homloklebeny-gyulladást állapítottak meg nálam, az orromon keresztül szerettek volna egy agyműtétet végrehajtani rajtam, hogy megelőzzük az agyvelőgyulladást, ami akár halálos kimenetelű is lehet. Végül előzetesen átestem egy antibiotikum-kúrán, ami segített, és elkerültem a műtétet. Akkor nagyon megijedtem" – mondta el Sarka Kata, akire újabb megpróbáltatások vártak egy rossz minőségű mellimplantátum miatt.

"Mai napig járok kontrollra, mert a PIP implantátum kiszakadt a mellemben, és szilikon szivárgott a környező szöveteimbe. A szilikonmaradványokat kitakarítani nem lehet, a nyirokcsomókba került belőlük. Folyamatos szűrővizsgálatokra járok, hogy időben észrevegyék a bajt, mert bármikor elrákosodhat" – magyarázta Kata, aki azért vett részt a kutatócsoport kísérletében, hogy saját magán megtapasztalhassa a baktövis sejtmegújító és rákmegelőző hatásait.

A professzor Székács Béla neve garancia volt számomra, hogy részt merjek venni egy humán megfigyelésre alapuló teszten. A kísérlet során kiderült, hogy a baktövis számos jótékony hatással van az egészségi állapotomra. A fizikai teljesítményem sokkal jobb lett, ha belenézek a tükörbe, azt látom, hogy sokat változtam a tesztidő alatt, feszesebb lett a bőröm, sokkal egészségesebb lett a színe is.