Évánál 28 évesen diagnosztizáltak méhnyakrákot. Nem zuhant össze, mint sokan, hanem erőt vett magán, és eldöntötte, ő ebbe a betegségbe nem hal bele.

Szentesi Éva, író, szerkesztő a Mokka adásában mesélt küzdelméről a méhnyakrákkal, amit 2013-ban diagnosztizáltak nála. Akkor több kemoterápiás kezelésen esett át, mert operálni egészen 2014 májusáig nem tudták az orvosok. A műtét után Évának volt egy negatív PET CT-éje és fél évig tünetmentes volt. Majd fél év után a bal csípőjén újabb daganatos sejtek jelentek meg. A lányra ezek után újabb kemoterápia és sugárkezelés várt, ám ő nem adta fel. A lelkileg és testileg megterhelő beavatkozások meghozták az eredményt és a legutóbbi vizsgálatok után kiderült, Éva legyőzte a betegséget.

„Most egészségesnek tekintem magam, gyógyult vagyok. Nem akarok félni attól, hogy a betegség visszajöhet. Ezt a csatát megnyertük és azon dolgozunk, hogy így is maradjon. 16 kilót fogytam, nagyon nehéz hízni, nem akar feljönni egy kiló sem. Öt kilót szeretnék felszedni, de ott álljunk meg" – mosolygott Éva, akinek blogját nagyon sokan olvassák és drukkolnak neki.

Így előzd meg a méhnyakrákot
Ahogy a Life.hu cikkéből megtudhatod , rutinvizsgálattal kimutatható a méhnyakrákot megelőző állapot, a szűrés teljesen fájdalommentes, kellemetlenséget is alig okoz.