Szentesi Éva legyőzte a méhnyakrákot

műtét daganat rákbeteg Szentesi Éva egészség sugárkezelés kemoterápia méhnyakrák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évánál 28 évesen diagnosztizáltak méhnyakrákot. Nem zuhant össze, mint sokan, hanem erőt vett magán, és eldöntötte, ő ebbe a betegségbe nem hal bele.

Szentesi Éva, író, szerkesztő a Mokka adásában mesélt küzdelméről a méhnyakrákkal, amit 2013-ban diagnosztizáltak nála. Akkor több kemoterápiás kezelésen esett át, mert operálni egészen 2014 májusáig nem tudták az orvosok. A műtét után Évának volt egy negatív PET CT-éje és fél évig tünetmentes volt. Majd fél év után a bal csípőjén újabb daganatos sejtek jelentek meg. A lányra ezek után újabb kemoterápia és sugárkezelés várt, ám ő nem adta fel. A lelkileg és testileg megterhelő beavatkozások meghozták az eredményt és a legutóbbi vizsgálatok után kiderült, Éva legyőzte a betegséget.

„Most egészségesnek tekintem magam, gyógyult vagyok. Nem akarok félni attól, hogy a betegség visszajöhet. Ezt a csatát megnyertük és azon dolgozunk, hogy így is maradjon. 16 kilót fogytam, nagyon nehéz hízni, nem akar feljönni egy kiló sem. Öt kilót szeretnék felszedni, de ott álljunk meg" – mosolygott Éva, akinek blogját nagyon sokan olvassák és drukkolnak neki.

Így előzd meg a méhnyakrákot

Ahogy a Life.hu cikkéből megtudhatod, rutinvizsgálattal kimutatható a méhnyakrákot megelőző állapot, a szűrés teljesen fájdalommentes, kellemetlenséget is alig okoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.