Néhány nappal ezelőtt megműtötték a 86 éves üzletembert. Szívritmus-szabályozót kapott, és azt ajánlották, hetekig pihenjen otthon. 

Klapka György nem tartotta be az orvos utasításait, és szívműtétje után nem volt hajlandó pihenni. "Tizenegykor jöttem ki a kórházból, és aznap már nem mentem dolgozni" – mesélte nevetve a Borsnak – "Nyolc hosszú órát itthon maradtam, csak aztán indultam el. Nagy kötést tettek rám, amit szégyelltem, ezért nem mentem be rögtön az üzletbe. Már azt sem értettem, hogyha szerdán operálnak, miért csak csütörtökön engednek ki a kórházból. Az orvos két hét pihenőt tanácsolt, ami az én olvasatomban két óra".

Forrás: Facebook/Ulpius-ház Könyvkiadó

Felesége természetesen nem örült ennek:

"Hú, de mérges rám ilyenkor – meséli Klapka György. – Eldugja a cipőmet, a ruhámat és veszekszik velem. Még jó, hogy nem ver meg fakanállal, ahogy anyám gyerekkoromban! De akármit is csinál, akkor is elmegyek dolgozni. Ha kell, pizsamában. Ebből állt az egész életem, bármit dolgozom, nekem örömet okoz. Ma is annyit megyek, amitől egy húsz éves is elfáradna. Reggel hatkor kelek, nyolckor már dolgozom, este fél hétre érek haza."