Hiába kell egy nap háromszor szőrtelenítenie Cheryl Howe-nak, a brit NHS nem támogatja a kétgyerekes anyuka által kérelmezett lézeres szőrtelenítő kezeléseket.

Nem támogatja a lézeres szőrtelenítő kezelést a brit Nemzeti Egészségügyi Központ Cheryl Howe-nak, akinek egy nap háromszor kell borotválkoznia egy rendellenessége miatt.

A kétgyerekes angol édesanyánál 12 éves korában diagnosztizálták az úgynevezet policisztás petefészek szindrómát, amely túlzott szőrnövekedést okoz az ebben a betegségben szenvedőknél.

IllusztrációForrás: Thinkstock

Cherylnek naponta többször is el kell távolítani a szőrt hasáról, arcáról, melléről és más testrészeiről, amely nemcsak rengeteg idő, hanem pénz is: a DailyMailnek adott interjúja szerint 2000 angol fontot, vagyis körülbelül 882 ezer forintnak megfelelő összeget költött borotvákra és különböző szőrtelenítő krémekre.

A 32 éves nő 10 évvel ezelőtt nyújtotta be kérelmét a brit egészségügyi központnak, hogy támogassák a lézeres szőrtelenítő kezeléseit. A szervezet azonban nemrég elutasította Cheryl kérelmét, mondván: ez inkább szépészeti, semmint egészségügyi kezelés. „Ez a szörnyű állapot tönkreteszi az életem, megérdemelném, hogy komolyan vegyenek azok, akik elvileg azért vannak, hogy éljek" - mondta el a DailyMailnek Cheryl. Az NHS szóvivője a következőképp reagált: „A döntést minden esetben egy szakértőkből álló testület hozza, akik a gondozási igényeket és a kezelés hatékonyságát veszik figyelembe a betegek számára, és nem a pénzügyi megalapozottságot."

Így kezeld a policisztás petefészek szindrómát!
A Life.hu szakértője szerint a betegség eredményesen gyógyítható - kattints ide a természetgyógyász tippjeiért és tanácsaiért!