Angela Merkel elájult az operaelőadás szünetében - Cáfolják a hírt

Forrás: AFP -
Angela Merkel opera ájulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állítólag rosszul lett és rövid időre elájult Angela Merkel német kancellár szombaton este a Bayreuthi Ünnepi Játékok nyitó operaelőadása alatt a Bild című német bulvárlap értesülése szerint. A kancellár szóvivője azonban cáfolta a hírt.

A lap internetes kiadása azt írta, hogy a 61 éves politikus a Trisztán és Izolda című Richard Wagner-opera egyik szünetében elvesztette az eszméletét és a székről a földre csúszott. A Bild szerint mintegy két percig tartott, amíg a kancellár teljesen magához tért, ez idő alatt asztaltársai viselték gondját.

Angela Merkel és férje, Joachim Sauer Forrás: AFP

Merkel egyik szóvivője, Georg Streiter cáfolta a rosszullétről szóló hírt. A szóvivő az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy egy törött szék volt az incidens oka. A lap értesülését a fesztivál szervezői sem tudták megerősíteni. A Bild és az AFP is úgy tudja, hogy a kancellár végignézte az előadást és az utána tartott fogadáson is részt vett.
A Wagner-rajongó Angela Merkel férjével, Joachim Sauerrel közösen vett részt a zeneszerző műveit bemutató, nagy nevű operafesztivál megnyitóján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.