Orvosai szerint helytelen életmódja és a napi 7 liter energiaital elfogyasztása miatt veszítette el szeme világát a 3 gyermekes édesanya, Lena Luperi.

6 ezer angol fontot, vagyis körülbelül 2 millió forintnak megfelelő összeget költött évente energiaitalokra Lena Luperi, aki naponta 28 dobozzal ivott meg az egészségesnek cseppet sem nevezhető italból - írja a DailyMail.

Forrás: Thinkstock

A háromgyerekes édesanyja elmondása szerint egész nap csak energiaitalokat ivott, csupán késő este maradt ideje arra, hogy egyen valamit, amely a legtöbbször valamilyen gyorsétel volt. Életmódja miatt 165 kilogrammosra hízott.

5 éven át kínoztak migrének és fejfájások, de nem foglalkoztam velük, csak szedtem a fájdalomcsillapítókat rájuk" - mondta el a 26 éves asszony a DailyMailnek. Egyik nap azonban elveszítette a látását, és nem bírt felkelni az ágyból. 6 napot töltött kórházban, miután koponyaűri nyomásfokozódást diagnosztizáltak nála. Orvosai szerint közel 45 kilót kéne fogynia ahhoz, hogy megszűnjenek a tünetei.

Az energiaital nem pótolja az energiát
A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika adjunktusának elmondása szerint az energiaital függőséget okoz, hosszú távú hatása pedig egyelőre ismeretlen - erről bővebben ide kattintva olvashatsz.