Dan Blacket igazi hősként emlegetik tette miatt: a tolószékben élő fiatal férfi a mindössze 5 éves Brecon Vaughannek adta a hozzá befolyt adományokat, hogy a kisfiú ismét járhasson.

Dan Black minden vágya az, hogy újra járhasson. A 25 éves kerekesszékben élő férfi azonban inkább feladta álmát, és az 5 éves Brecon Vaughannek ajándékozta a műtétjéhez szükséges 22 ezer fontot, amelyet Dan családja és barátai eredetileg a férfinak gyűjtöttek.

Brecon Vaughan és Dan BlackForrás: Northfoto

Breconnak ugyanis mindössze ennyi hiányzott ahhoz, hogy teljesülhessen az ő nagy álma: hogy ismét saját lábain járhasson. Brecon kiskora óta az úgynevezett görcsös diplégiától szenved, amely miatt rettenetes merevség kínozza lábait, rossz az egyensúlyérzéke és koordinációs zavara van. „Én 22 évig sétáltam a balesetem előtt.

De Brecon nem tudja, milyen érzés sétálni, még csak 22 másodperc erejéig sem.Számomra nem volt nagy dolog odaadni a pénzt. Ha többen hasonlóan tennének, sokkal szebb hely lenne ez a világ. Jó hallani, hogy Brecon végre sétál. Ez minden pénzt megér" - mondta el egy nemrég adott interjújában Dan.