Nyaralási kisokos: az orvosi táska alapkellékei

Forrás: Thinkstock -
gyógyszer biztonságos nyaralás nyaralás elsősegély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kizárólag a nyaralás alkalmával, de a hétköznapokon is jól jöhet egy mindennel ellátott elsősegélycsomag. Hozzátesszük azonban, hogy az utazáskor csak a legfontosabbakat, illetve mindenből a legkisebbet érdemes magunkkal vinni, hogy semmilyen váratlan baleset ne ronthassa el az önfeledt, nyugodt pihenést. A Life.hu összegyűjtötte, hogy miből is kell(ene) állnia egy szakszerű, praktikus, utazási elsősegélycsomagnak. 

Gondoljuk át alaposan!

Elsősegélycsomag elvileg minden autóban megtalálható, emellett mindenesetre érdemes egy másikat is magunkkal vinni. Először is érdemes logikusan átgondolnunk, milyen veszélyek érhetnek minket az adott helyen: a Balatonhoz utazva elegendő, ha sebtapaszt, csípések elleni krémeket viszünk, a délebbre fekvő országokban ezek mellett már gondolnunk kell a tenger és a tengeri állatok általi veszélyekre is. A mediterrán helyeken nemcsak a tenger gyümölcsei, de másfajta rovarok (és azok csípései) is veszélyt jelenthetnek a nyaralókra, nem beszélve a medúzákról, tengeri sünökről, amelyek támadásaira a szerveztünk nincs felkészülve. A hegyekben való kiránduláskor pedig inkább horzsolások, vágott sebek, ficamok lehetnek jellemzőek.

Thaiföldi nyaralásán érte baleset Metzker Vikit

A szexi DJ januári álomnyaralása nem úgy alakult, ahogy azt eltervezte: balesetet szenvedett. "Csodaszép nap volt a mai... fél napot töltöttünk a thaiföldi rendőrségen egy turistalehúzó jetski-kölcsönző brigád hülyesége miatt, majd motorbaleset... megállt alattam a moci és borultam. Soha jobbat" - mesélte akkor.
Forrás: Thinkstock

Nyaralásra felkészülni!

A férfi, női tisztálkodó- és kozmetikai szereken kívül ne felejtsük otthon az izomlazítót, a térdrögzítőt, a bőrnyugtató krémeket, a lázmérőt. Még a magas faktorszámú naptejet is ide vehetjük. A szúnyog- és kullancsriasztó bármikor jól jöhet, főleg, ha esti vízparti programok is szerepelnek az ütemtervben, netán ha baleset érné a család valamelyik tagját, akkor elengedhetetlen a kötszer, a ragtapasz és a sebfertőtlenítő. Az gyógyszeralapkészlet tartozékai: vitaminok (pl. kalcium, magnézium), láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hashajtó, allergia elleni gyógyszerek.

Mindig legyen kéznél

Az alaposan összerakott elsősegélydoboz tartalmazza a gyógyszerek betegtájékoztatóját is, helytakarékosság miatt se dobjuk a kukába. Akár a kocsiban lévőről van szó, akár az utazáshoz külön pakolunk, Murphy törvénye, hogy amikor valóban szükség lenne rá, nincs mindig kéznél az elsősegélycsomag. Előzzük ezt meg, mindig legyen kéznél és a fent leírtakkal feltöltve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.