Nem csak úgy a levegőbe beszélünk: kutatók szerint egy-egy görbének remélt este előtt érdemes megenni egyet ebből a finom gyümölcsből. Így szinte biztosan elkerülhetjük a másnapi rosszullétet.

Ennél egyszerűbb megoldást aligha találhatsz a másnapi macskajajra: ahhoz, hogy megelőzd az ilyenkor előforduló rosszulléteket, ausztrál kutatók szerint ajánlott megenni egy lédús körtét, vagy meginni 2,2 decit a gyümölcsből készült léből.

Érdemes tartani otthon párat az itt is látható nashi körtéből - Még jól jöhet!Forrás: Getty Images/iStockphoto/Utah778

A CISRO tudósai szerint a körte, ebből is a japán Nashi nevű fajtája rendelkezik minden olyan tápanyaggal és enzimmel, amelyek csökkentik a másnaposság tüneteit, hála a benne lévő anyagoknak, amelyek segítenek az alkohol lebontásában.

A kutatás szerint azok, akik alkoholfogyasztás előtt az előírásnak megfelelő mennyiséget ettek a gyümölcsből, 21 %-kal jobban érezték magukat másnap, mint azok, akik nem így tettek. Arra nincs bizonyíték, hogy az alkoholfogyasztás után megevett körte enyhítené a másnaposságot. De ne felejtsük el, hogy a másnaposság legjobb ellenszere, ha nem iszunk" – mondta el a kutatás vezetője, Manny Noakes.

A legtutibb tippek másnaposságra
Néha veled is elszalad a ló egy-egy buli alkalmával? Te is minden "másnap" megfogadtad már, hogy soha többet egy kortyot se? Akkor van baj, ha nem így érzed - erről bővebben ITT írtunk. A macskajajtól szenvedőknek pedig ITT jártunk utána olyan megoldásoknak, amelyekkel könnyeben élhetik túl a másnapot.