Claudine Tshiela családja szerint többször panaszkodott mellkasi fájdalomra, orvosai azonban mindig hazaküldték azzal, hogy nincsen semmi komolyabb baja. Az 5 gyerekes édesanya múlt hónapban halt meg kezeletlen, kettes stádiumú limfómája miatt

9 alkalommal küldte haza a brit NHS a kivizsgálások után azt az 5 gyerekes édesanyát, akit végül Franciaországban diagnosztizáltak limfómával. Claudine Tshiela 10 hónappal a diagnózis után meghalt. 

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Hiába sírt az orvosának, hogy küldje el specialistához, nem hallgatták meg" - mondta el a DailyMailnek Claudine unokaöccse, Daniel. Az asszony, aki divattervezői diplomája után nyitotta meg szabászati üzletét, sokáig küzdött mellkasi fájdalommal, orvosai azonban mindig hazaküldték és fájdalomcsillapító szedését javasolták neki.

Claudine végül megelégelte a dolgot, és Franciaországba utazott kivizsgálásra. Itt derült ki, hogy 2-es stádiumú limfómája van. A kemoterápiás kezelés már sajnos nem segített Claudine-on, 10 hónappal a diagnózis felállítása után életét veszítette. A család most az angol egészségügyi ellátást nyújtó NHS-t okolja a történtekért.

"Az orvosaink megtettek minden tőlük telhetőt és diagnosztizálták a problémáit.

Kapott tanácsot, amely szerint egy bizonyos teszt lenne a legjobb módja a betegség felderítésére, de visszautasította. Mondták neki, hogy ha meggondolja magát, bármikor elvégzik rajta a tesztet. Ezután több időpontja is volt egyéb más vizsgálatokra, de csak egyen vett részt" - mondta el a DailyMailnek az NHS szóvivője.

A 10 legveszélyesebb rákfajta
Félelem és rettegés lesz úrrá az emberen, ha rákkal diagnosztizálják, mivel a rák gyilkos természete miatt a második legtöbb életet követelő halálos betegség. Ha korán is felismerik és a legújabb kezeléseket alkalmazzák, még mindig nem biztos a gyógyulás. A Life.hu cikkét a 10 legveszélyesebb rákfajtáról ide kattintva olvashatod.