A körte a legjobb orvosság a másnaposság enyhítésére

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Utah778 -
másnaposság ellenszer kutatás gyümölcslé körte
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem csak úgy a levegőbe beszélünk: kutatók szerint egy-egy görbének remélt este előtt érdemes megenni egyet ebből a finom gyümölcsből. Így szinte biztosan elkerülhetjük a másnapi rosszullétet.

Ennél egyszerűbb megoldást aligha találhatsz a másnapi macskajajra: ahhoz, hogy megelőzd az ilyenkor előforduló rosszulléteket, ausztrál kutatók szerint ajánlott megenni egy lédús körtét, vagy meginni 2,2 decit a gyümölcsből készült léből.

Érdemes tartani otthon párat az itt is látható nashi körtéből - Még jól jöhet! Forrás: Getty Images/iStockphoto/Utah778

A CISRO tudósai szerint a körte, ebből is a japán Nashi nevű fajtája rendelkezik minden olyan tápanyaggal és enzimmel, amelyek csökkentik a másnaposság tüneteit, hála a benne lévő anyagoknak, amelyek segítenek az alkohol lebontásában.

A legtutibb tippek másnaposságra

Néha veled is elszalad a ló egy-egy buli alkalmával? Te is minden "másnap" megfogadtad már, hogy soha többet egy kortyot se? Akkor van baj, ha nem így érzed - erről bővebben ITT írtunk. A macskajajtól szenvedőknek pedig ITT jártunk utána olyan megoldásoknak, amelyekkel könnyeben élhetik túl a másnapot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.