Czeizel Endrének a DNS-ét is eltemetik

hamvak temetés halott orvos professzor DNS Czeizel Endre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orvosprofesszor különleges kívánsága az volt, hogy hamvai mellé temessék a DNS mintáját, hiszen ki tudja, mit hoz a jövő tudománya.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, hétfő hajnalban, hosszan tartó betegség után 80 éves korában elhunyt Czeizel Endre. Az orvos-genetikus évek óta leukémiával küzdött. Czeizel Endre utolsó napjairól unokája mesélt, most pedig az is kiderült, miért kérte még életében, hogy DNS-ét is hamvai mellé temessék – írja a Blikk.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

„Próbálom elképzelni, hogy milyen lesz. Nem tudom elképzelni. Nem én döntök. (...) Vettem le magamból DNS-t. Szakszerűen el van téve. Odaadtam az öcsémnek. Ő majd a hamvaim mellé teszi az urnámba. Szerintem a 21. században már rég nem a hagyományos módon kellene temetkezni. Miért a hamvakat rakják el? Vagy miért a tetemet, amelyből csak csontok maradnak meg? Elég volna mindenkiből egy icipici DNS-t eltemetni, hiszen ez fejezi ki leginkább a lényegünket. Ha eljön az idő, ez elégséges a feltámadáshoz. Újjá lehet belőle születni" – írja a professzor a májusban megjelent könyvében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.