A Dialy Mail újságírónője arra volt kíváncsi, mi történik, ha egy teljes hétig csak gyortétteremben étkezik. Kísérlete döbbenetes változást okozott egészségi állapotán.

A híres Supersize Me című dokumentumfilmen felbuzdulva a Daily Mail újságírónője is úgy döntött, a saját bőrén teszteli, mi történik akkor, ha az ember 7 napon át gyorséttermekből szerzett finomságokat eszik.

Forrás: Thinkstock

A 24 éves Phoebe Jackson-Edwards a brit lapon részletezte étrendjét: eszerint nagyjából hamburgerből, sült krumpliból, pizzából, kebabból, szendvicsekből, rántott dolgokból és sok-sok diétás kólából állt a napi tápanyagbevitele.

A fiatal újságírónő leírja, előtte részt vett egy orvosi vizsgálaton, amelynek eredményeit később összevetették az egy hét múlva megismételt diagnózis értékeivel. Phoebe testzsírszázaléka eszerint átlagosan 2 %-kal emelkedett, a combján azonban megduplázódott, emellett pedig sokszor fáradtságra, kimerültségre panaszkodott, hangulatingadozásai voltak, miközben a haja és a bőre állapota is rengeteget romlott, mindkettő zsírosabbá vált.

Elmondása szerint a kísérlet hatodik napján szinte ölni tudott volna bármilyen zöldségért. Orvosa szerint kemény egy hónap edzéssel és egészséges étkezéssel tudja csak helyrehozni azt a kárt, amelyet teste ez alatt az egy hét alatt szenvedett.

Gyorséttermi koszttal fogyott le egy férfi
John Chisna 90 nap alatt fogyott 17 kilót. Hogy mit akart bizonyítani kísérletével? Kattints ide érte!