Samantha Packham egyike azon brit fiataloknak, akit el kellett venni szüleitől, mert azok nem tudták kontroll alatt tartani egészségére ártalmas életmódját.

Samantha Packhamnek kislánykora óta gondja volt a túlzásba vitt evéssel. Szülei hiába próbáltak változtatni lányuk étkezési szokásain, ő nem volt túl együttműködő: zsebpénzéből titokban édességet és rágcsálnivalókat vásárolt, ha pedig diétára fogták, dührohamot kapott.

Forrás: Thinkstock

Vállaljuk a felelősséget és elismerjük, hogy mi rontottuk el - vallotta be szomorúan a Daily Mailnek Samantha édesanyja. A lány egyike volt azon 74 túlsúllyal küzdő fiatalnak, akiket az állam gondozásba adott saját érdekükben. Az ekkorra 250 kilósra hízott Samanthán azonban nem segített a diéta és a speciálisan előírt életmód: a mindössze 20 éves lány szervezete nem bírta tovább, idén júliusban szívrohamot kapott és meghalt. 

Elég egészségesen étkezel?
Ellentmondásnak tűnik, mégis igaz, hogy miközben annyian küzdenek a súlyfelesleg és a túlevés ellen, nagyon sokan szenvednek az elégtelen tápanyagbevitel miatt kialakuló tünetektől. De még az egészségesen táplálkozók étrendjében is kevés van időnként bizonyos tápanyagokból. A Life.hu ITT járt utána, mitől lesz kiegyensúlyozott és egészséges egy étrend.