Mui Thomas a Harlequin ichthyosis nevű rendellenessége miatt lett állandó céltáblája osztálytársai folyamatos zaklatásának. A fiatal lány egy nemrég adott interjújában elmondta: nem sok hiányzott hozzá, hogy véget vessen az életének.

Mui Thomas egy ritka genetikai rendellenessége, az úgynevezett Harlequin itchyosis miatt ugyanazt a mennyiségű bőrt egyetlen éjszaka leforgása alatt elveszíti, amely más embernél két hét alatt hámlik le. A lányról ide kattintva nézhetsz képeket. 

Miu a nevelőanyukájávalForrás: Twitter/Rog Thomas

A fiatal lány egész életét megpecsételte a betegsége, amely miatt bőre piros, kiszáradt, és sokkal hajlamosabb a fertőzésekre. Mui-t egészen tinédzser koráig kevésbé zavarta külseje, a középiskolába kerülve azonban egyre többet bántották miatta az interneten. Zaklatói miatt, akik, mint később kiderült, az osztálytársai voltak, kis híján véget vetett életének, annyira elkeseredett miattuk. Hihetetlenül nehéz időszak volt. A megjegyzések a csontomig hatoltak. Öngyilkosságot fontolgattam - mondta el a Mirrornak Mui, akit nevelőszülei és a sport segített átlendülni a megpróbáltatásokon. A fiatal lány most játékvezetőként ténykedik a helyi rögbicsapatban. 

Van-e kiút az iskolai zaklatásból?
A könyörtelen iskolai zaklatás nem válogat áldozatai között: a világ minden tájáról lehet hozni tragédiával végződött példákat. Az öngyilkosság mindenkit megráz – az odáig vezető út azonban annál ritkábban háborítja fel a környezetet. Pedig egyetlen esetnek sem kellett volna tragédiával végződnie. A Life.hu cikkét ide kattintva olvashatod.